Zagrebačka nadbiskupija obilježava 25 godina pohoda svetog Ivana Pavla II. Hrvatskoj

Zagrebačka nadbiskupija obilježava dvadeset i pet godina otkako je sveti Ivan Pavao II. 1994. pohodio Republiku Hrvatsku te predvodio svečano euharistijsko slavlje na zagrebačkom hipodromu. U povodu toga održana je jučer u Zagrebu konferencija za novinstvo.

Naglaske s konferencije donijeli smo jučer u našem Popodnevnom mozaiku. A danas, kada se slavi misa u spomen na 25. obljetnicu prvoga pohoda nekog pape Hrvatskoj, i to na mjestu na kojemu će biti izgrađeno svetište posvećen svetom Ivanu Pavlu II. donijet ćemo vrlo zanimljiv i sadržajan govor mons. Zlatka Korena, izrečen na toj konferenciji.

-Buduće svetište Ivanu Pavlu II. u Novom Jelkovcu pomoći će nam da budemo narod koji će pamtiti one koji su nas voljeli; jer prezrjeti onoga koji te je volio to znači iskorijeniti se iz stvarnosti života, rekao je jučer mons. Zlatko Koren, dekan Gornjogradskoga dekanata i župnik zagrebačke župe sv. Blaža, a u povodu 25. obljetnice pohoda sada svetoga Ivana Pavla II. Hrvatskoj, koji obilježava Zagrebačka nadbiskupija. Poslušajte prilog kolegice Višnje Spajić.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne