Duhovni poticaj Živo vrelo od 26. do 31. prosinca 2022. – fra Marin Mikulić

Kratku emisiju ‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ slušatelji Radiopostaje Mir Međugorje mogu čuti od ponedjeljka do subote u 3 sata i u 7:10. Emisije priređuju svećenici i časne sestre u tjednim ciklusima.

Ovog, posljednjeg tjedna u ovoj godini, od 26. do 31. prosinca 2022. godine, ‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ pripremao je i kazivao fra Marin Mikulić, član Hercegovačke franjevačke provincije koji je na službi đakona u župi sv. Jakova u Međugorju. Njegova promišljanja možete poslušati i na web stranici.

Duhovni poticaj Živo vrelo 31. prosinca 2022.


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 30. prosinca 2022.


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 29. prosinca 2022.


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 28. prosinca 2022.


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 27. prosinca 2022.


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 26. prosinca 2022.

Bog je svijet stvorio radi radosti koju slavimo na Božić

Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo.

Danas slavimo blagdan sv. Stjepana prvomučenika koji je prvi posvjedočio vjeru za Isusa i zbog toga je bio sretan. Vjerujem kako i danas osjećamo radost,  jer je objavljena radost svijetu. „Radost svijetu!“ pjevamo mi kršćani. A zašto? Zato što je „Gospodin došao!“

U Lukinu evanđelju čitamo radosnoj  objavi anđela pastirima, gdje kaže: „Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin“.

Ovo je velika radost za sav narod i za sav svijet. A jezgra te radosti je: „Rodio vam se Spasitelj“. Sve što je Bog preko proroka obećao, sadržano je u riječi Spasitelj.

Bog je cijeli svijet stvorio radi radosti koju slavimo na Božić. On je oblikovao ljudsku narav tako da svaki čovjek, žena i dijete želi božićnu radost i traži ispunjenje u Betlehemu u rođenome Spasitelju. Radost rođenoga Spasitelje dopire do svakoga čovjeka i daruje se svakom čovjeku. Nažalost ima ljudi koji odbacuju radost koja dolazi od Spasitelja jer svoju radost traže na drugim mjestima gdje je neće moći dobiti vječno nego samo za kratko vrijeme. Jer ako primamo radost rođenog Spasitelja ta radost je vječna i nema rok trajanja. Kada vidimo da neko nema tu radost, važno je da mi prinesemo svoju radost njima kako bi i oni mogli osjetiti radost rođenoga Spasitelja.

U ovome odlomku evanđelja gdje anđeo iskazuje radost ona nije upućena samo pastirima nego cijelome čovječanstvu; „Evo javljam vam veliku radost za sav narod“, znači anđeo je svakome od nas objavio radost koja je došla s neba i nastanila se u Betlehemu, tj. u svakome od nas, samo je na nama hoće moli tu radost zadržati ili odbaciti. Stoga želim da radost Božića i radost koja dolazi od Spasitelja uvijek ostane kod vas, ne samo u božićnom vremenu, nego i kroz cijelu godini i kroz cijeli život.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne