PITAJTE SVEĆENIKA: Fra Goran Azinović o svibanjskoj pobožnosti

U današnjoj emisiji ‘Pitajte svećenika’ gostovao je fra Goran Azinović, a zanimalo vas kako u svakodnevnom životu slijediti Mariju?

Fra Goran je na početku naglasio kako je i papa Franjo pozvao da se kroz svibanj moli i da se zaustavi ova pandemija.

”Svibanj je mjesec, ne samo gledajući po prirodi koja cvjeta i budi se, i poziv nama, da se i naše duše počnu buditi. Svibanj je uvijek bio Marijin mjesec, a kroz molitvu krunice i pohađanje svete mise trebamo susresti Gospu, a preko Gospe doći do Isusa”, kazao je fra Goran Azinović pozivajući sve na molitvu krunicu.

”Moliti se može samo moleći. Nikako ljudi da shvate snagu krunice. Svi veliki teolozi svakodnevno su molili krunicu, i Toma Akvinski i Ivan Pavao II…. Krunica je jednostavna molitva, ali je najjača molitvu koju možemo izmoliti u jednom danu nakon svete mise. Ona je zapravo skraćeno evanđelje, jer kroz otajstva promišljamo o Isusovom životu”, kazao je fra Goran Azinović, naglašavajući kako su sva otajstva o Isusu iako je zovemo Gospina krunica. Što je još o molitvi krunice rekao fra Goran Azinović poslušajte u audiozapisu.

Ako i vi imate pitanja ili nejasnoća javite nam se. Pitanja se mogu postaviti porukom (SMS, Viber, WhatsApp) na broj mobitela 00387 63 455 655 ili e-mailom na adresu: radio-mir@nullmedjugorje.hr.

Rubrika ‘Pitajte svećenika’ u programu Radiopostaje Mir Međugorje je ponedjeljkom od 8 sati i 20 minuta, te u reprizi ponedjeljkom navečer u 20 sati. U njoj na pitanja slušatelja odgovaraju svećenici, suradnici Radiopostaje Mir Međugorje.

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne