Biskupi predvode večernja Misna slavlja na završetku Godine Božje Riječi

Kao što su i najavili u svojoj Poruci na završetku Godine Božje Riječi, članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine predvodit će večernja Misna slavlja u 18 sati u četvrtak, 30. rujna 2021. u katedralama u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu i tako zaključiti Godinu Božje riječi koja je započela istoga dana 2020. godine kada u biskupi također uputili svoju Poruku.

Poruka članova BK BiH na završetku Godine Božje riječi

Euharistijsko slavlje u katedrali Srca Isusova, 30. rujna 2021. u 18 sati predvodit će predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Svetu misu u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru također u 18 sati slavit će biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Misno slavlje u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci u 18 sati predvodit će pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren.

„U Riječi Božjoj otkrivamo Božju ljubav koja nam se očitovala i darovala te i nas poziva na put ljubavi. Snaga Božje Riječi pomaže nam u odupiranju sumornom ozračju, koje nam zasjenjuje pogled u budućnost i vječnost, i beznađu koje nas obeshrabruje. Izvor utočišta i utjehe nam je u Bogu koji nam se objavljuje i daruje po svojoj Riječi. Božji Sin je ušao u našu ljudsku povijest, uzeo naše čovještvo i postao nama u svemu jednak osim u grijehu (usp. Heb 4,15). Sv. Pavao u poslanici Filipljanima kliče: ‘On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, nego sam sebe ‘oplijeni’ uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu’ (Fil 2,6-8). Ljubljeni Isusov učenik Ivan nam svjedoči: ‘Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu’ (Iv 3,16-21).“, stoji, između ostalog, u poruci biskupa BK BiH na završetku Godine Božje Riječi. (kta)

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne