Sutra blagoslov kapelice u rodnoj kući Petra Barbarića u Klobuku kod Ljubuškog

U Šiljevištima, u župi Klobuk, rodnom selu Sluge Božjega Petra Barbarića u četvrtak, 14. listopada vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić blagoslovit će kapelicu te će slaviti sv. misu.

Kako u pozivu na ovaj događaj navode organizatori Nadbiskupsko sjemenište Petar Barbarić Travnik i župa Sv. Marka Klobuk za 16:00 sati predviđen je blagoslov kapelice, a zatim u 16:30 je sv. misa koju će predslaviti kardinal Vinko Puljić.

Sluga Božji Petar Barbarić rođen je 19. svibnja 1874. u Klobuku, zaseoku Šiljevišta, kod Ljubuškog. U školi u Vitini izučio je trgovački zanat, a u Veljacima je pohađao osnovnu školu. Kao darovit učenik, a na molbu njegova učitelja Vuksana, primljen je u čuvenu travničku gimnaziju 1889. sa željom postati svećenik. U Travniku je proveo osam godina te je na glasu svetosti umro na Veliki četvrtak, 15. travnja 1897. od tuberkuloze.

Službeni proces za Petrovu beatifikaciju započeo je u Sarajevu 1938. i potom je nastavljen u Rimu. Službeno je završen 2015. Tada je papa Franjo odobrio objavu dekreta kojim je potvrdio kako je ovaj Sluga Božji posjedovao kršćanske kreposti u herojskom stupnju. Još se čeka dekret o priznanju čuda po njegovu zagovoru i time bi put za beatifikaciju bio otvoren. (Nedjelja.ba)

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne