3.4 C
Međugorje
18.10.2121.

Čestitka biskupa Palića mons. Fabijanu Svalini na imenovanju biskupom

Na spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice, u četvrtak 7. listopada 2021. biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić uputio je čestitku novoimenovanom srijemskom biskupu koadjutoru Fabijanu Svalini koju prenosimo u cijelosti:


 

Preuzvišeni gospodine,
dragi Fabijane!

Obradovala me je vijest da Te je sveti otac Franjo imenovao Srijemskim biskupom koadjutorom.

U ime svećenika, redovnika, redovnica i vjernog naroda Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije upućujem Ti srdačne čestitke na imenovanju.

Drago mi je što je Sveti Otac prepoznao Tvoje ljudske i svećeničke kvalitete i ukazao ti povjerenje imenujući Te pastirom vjernicima u Srijemskoj biskupiji.

Ovim imenovanjem prepoznat je, također, Tvoj rad ne samo u Tvojoj rodnoj Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, nego i u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji na raznim službama koje su ti hrvatski biskupi povjeravali, a osobito Tvoje zauzimanje kao ravnatelja Hrvatskog Caritasa oko definiranja pravnog položaja Caritasa u hrvatskom društvu da bi njegovo djelovanje bilo funkcionalnije.

Uvjeren sam da će ti iskustvo svih ovih službi biti od pomoći u Tvom pastirskom služenju tom malom, ali vjernom stadu Božjega naroda na području Srijema. U svome pastirskom služenju neka ti uvijek pred očima budu riječi Isusa Krista, dobroga Pastira:

„Ne boj se, stado malo, svidjelo se Ocu vašemu dati vam Kraljevstvo“ (Lk 12, 32).

Želim Ti obilje Bożjega blagoslova u novoj sluźbi i molim zagovor Blažene Djevice Marije od Krunice, sv. Demetrija i svih Božjih ugodnika za Tvoje novo poslanje i pastirsko svjedočenje.

S izrazima bratske povezanosti i molitve,

✠ Petar Palić
Mostarsko-duvanjski biskup
Apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanski

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne