Đakoni iz BiH posjetili Franjevački provincijalat Bosne Srebrene i Školske sestre franjevke

U utorak 16. svibnja 2023. devetorica đakona koji pohađaju program Đakonske pastoralne godine Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine posjetili su Franjevački provincijalat Bosne Srebrene na Kovačićima, izvijestila je Franjevačka informativna agencija.

Đakone su primili provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić i ekonom Provincije fra Vinko Sičaja. Devetorica đakona su stigli predvođeni voditeljem Đakonske pastoralne godine mons. Pavom Jurišićem i zamjenikom fra Mirom Relotom.

Po dolasku u Provincijalat najprije je u crkvi sv. Nikole Tavelića u 11 sati služena sveta misa koju je predslavio provincijal fra Zdravko Dadić. Nakon svete mise provincijal je upoznao đakone s poviješću i djelovanjem franjevaca Bosne Srebrene, a zatim je goste zajedno s drugim franjevcima koji žive i rade na Kovačićima proveo kroz institucije Bosne Srebrene Svjetlo riječi i Kruh sv. Ante. obilasku zgrade za sve je upriličen zajednički ručak u prostorijama Provincijalata.

Jučer 17. svibnja 2023. posjetili su provincijsko sjedište Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog srca Marijina na Bjelavama u Sarajevu, objavljeno je na mrežnoj stranici spomenute Provincije.

Riječi pozdrava uputio je zamjenik voditelja Đakonske pastoralne godine fra Miro Relota koji je predstavio đakone i preporučio ih sestrama u molitve. Podsjetio je da đakoni pohađaju program zajedničke Đakonske pastoralne godine u organizaciji Biskupske konferencije BiH, te su u ponedjeljak, 15. svibnja započeli svoje duhovno-studijsko putovanje. Također je istaknuo da su đakoni odslušali teorijski dio programa Đakonske pastoralne godine te da će u narednim danima obići različite crkvene institucije i redovničke zajednice na prostoru Vrhbosanske nadbiskupije. Pozdrav i dobrodošlicu uime sestara izrazila je s. Željka Dramac, provincijska predstojnica koja je također kazala i nekoliko riječi o povijesti ove Provincije kao i djelovanju sestara u današnjem vremenu. Nakon ugodnog razgovora i druženja svi zajedno pomolili su se u samostanskoj kapelici Prečistog Srca Marijina, a zatim su đakoni imali priliku razgledati Provincijsku baštinu. (kta/bosnasrebrena.ba)

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne