HKM Zürich: Blaženi Stepinac uzor je mladima

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich slavljena je misa za mlade u nedjelju 11. veljače u crkvi sv. Felixa i Regule. Misu, na kojoj je sudjelovao 150 mladih, slavio je fra Iko Skoko.

Fra Iko je citirao fra Tomislava Janka Šagija Bunića koji je rekao: „Za nas kršćane vjernike ne može biti sporno da najveći darovi koje Bog daje jednom narodu jesu velike i svete osobe koje su za nas živa Božja poruka, nadahnuće i mjerilo vjernosti i ustrajnosti u dobru“.

Fra Iko je nastavio kako je jedan od velikih darova koje je Bog dao hrvatskom narodu neizbrisivi lik blaženog Alojzija Stepinca. Blaženi Alojzije je nadahnuće i mladima u mnogim stvarima koji žive izvan Domovine, a istaknuo je tri polja: kako odgajati svoju savjest po Svetom pismu; kako se molitvom pripremati za donošenje velikih dobrih odluka u životu te ih se držati unatoč teškoćama, prijetnjama i patnji te na poseban način istaknuo ulomak iz Matejeva Evanđelja kako je svako dobro djelo učinjeno najmanjima, posebno onima koji pate, učinjeno samom Isusu. Na kraju mise izmolili su svi zajedno Molitvu za proglašenjem svetim blaženog Alojzija Stepinca. Liturgijsko pjevanje predvodili se orguljašica Petra Hrvačić i glazbenik Lovro Uzelac.

Kolokvij o studiju arhitekture

Hrvatska katolička misija Zürich organizirala je u svojim prostorijama „Kolokvij o studiju arhitekture“ u subotu, 10. veljače 2024. Gost i izlagača na prvom kolokviju bio je arhitekt Marko Perković, koji je završio arhitekturu na ETH Zürich. Marko je govorio o potrebnim uvjetima za upis arhitekture, te prikazao što studenti rade po semestrima i kako izgleda diplomski rad. Zatim odgovarao je na brojna pitanja. Svoja iskustava sa studijem arhitekture i poslom nakon studija iznijele su arhitektice Ivana Beljan i Ivana Žuljević.

Hvala Marku i svim koji su nazočili na prvom kolokviju, objavili su iz HKM Zürich.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne