Na Mladifestu Hrvatska fra Zvonimir Pavičić, fra Marinko Šakota, fra Marin Karačić, Zlatko Dalić…

Koncertom duhovne glazbe završen je drugi dan 5. Mladifesta Hrvatska. Nastupili su fra Marin Karačić i Dominik Lučić. Fra Marin je izvodio je svoje autorske pjesme Promijeni me, Pustinja i druge, koje su dobile veliki pljesak. Dominik Lučić je potom sa bandom izvodio svoje poznate obrade duhovnih standarda.

Ovaj drugi dan 5.Mladifesta započeo je predstavljanjem molitvene zajednice “Vjera i svjetlo” o kojoj je govorila Tihana Čulinović. To je međunarodni pokret nastao iz želje da pomogne osobama s mentalnim hendikepom kako bi one i njihove obitelji našle svoje mjesto u Crkvi i društvu.

Molitveni pokret “40 dana za život” predstavila je Dijana Brozović. Međunarodna je to pro-life molitveno-edukativna inicijativa za život majki i djece.

Svjedočio je potom bivši hrvatski vaterpolski reprezentativac Vedran Jerković koji je s reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Firenci 1999. godine. Govorio je okupljenima kako su mu teške situacije u životu pomogle u rastu u vjeri. Na kraju je progovorio o odnosu prema roditeljima.

Svjedočanstvo je potom imao dugogodišnji voditelj Mladifesta u Međugorju i prijašnji župnik fra Marinko Šakota. On je približio Mladifest kroz svoje poznavanje fra Slavka Barbarića koji je pokrenuo Mladifest u Međugorju.

Misno slavlje predvodio je fra Marinko Šakota. Drugi dan 5.Mladifesta nije pokvarila ni kiša koja je u jednom trenu pala zbog čega se program na neko vrijeme preselio u baziliku sv. Kvirina.

Svjedočenje izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića plijenilo je najviše medijske i pozornosti javnosti na 5.Mladifestu Hrvatska. Dalić ej svjedočio prvi dan, a izbornika su došla slušati, uz nadu za susret i autogram, i brojna djeca i mladi.

U svom je svjedočanstvu izbornik je govorio o odrastanju u vjeri, odnosu prema roditeljima, nogometnoj karijeri. Podijelio je s okupljenima kako je bilo postati izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Izbornika Dalića se može vidjeti s krunicom u ruci pa je s nazočnima podijelio i svoj odnos prema toj pobožnosti. Govorio je i Međugorju te dao poruku svim mladima.

Ovaj prvi dan Mladifesta je počeo uvodnim pozdravima kada se u ime Marijine legije obratio Vlado Sučec, predsjednik Marijine legije za Sisačku biskupiju, vlč. Marijan Štingl povjerenik za mlade sisačke biskupije te  vlč. Robert Jakica upravitelj Župe sv. Kvirina gdje se održava Mladifest.

Uslijedio je koncert. Nastupio je dječji zbor Nazaretske skupine Marijine legije.

O pobožnosti klanjanja govorila je potom Nada Burum Nacionalna promotorica Trajnog euharistijskog klanjanja u Hrvatskoj. Progovorila je o tome kako se dogodilo da je postala osoba koja promovira pobožnost trajnog klanjanja u Hrvatskoj.

Uslijedila su potom tri nogometna svjedočanstva o KMNL-u fra “Bonifacije Pavletić” Sisčke biskupije. Govorio je vlč. Ivan Grbešić, zatim tajnica Odbora za mlade HBK Iva Vrabec te igrač i član KMNL-a Matej Križanić.

Katehezu je potom držao međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić. Misno slavlje predvodio je biskup sisački Vlado Košić.

Prvi dan 5.Mladifesta završio je s pobožnošću Križnog puta kojeg je predvodio vlč. Marijan Štingl, a sudjelovali su i hrvatski branitelji, stradalnici Domovinskog rata, svjedočio je i vlč. Ivan Grbešić. Bilo je to na način da je na svakoj postaji pročitano kratko osobno svjedočanstvo i sjećanje na ratna zbivanja i stradanja.

Danas je posljednji dan ovogodišnjeg Mladifesta Hrvatska, a sadržan je od kateheza, svjedočanstava i molitve, a završit će krunicom, svetom misom i klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne