9.4 C
Međugorje
30.11.2323.

Papa Franjo: Krunica je moćno oružje protiv zla i učinkovito sredstvo za postizanje mira

U svom pozdravu talijanskim hodočasnicima, na kraju kateheze na općoj audijenciji u srijedu, 17. svibnja na Trgu svetog Petra u Vatikanu, Sveti Otac vraća se na rat u Ukrajini koji je u tijeku ističući potrebu molitve za postizanje mira, prenosi Vatican News.

Svi se molimo Gospodu za voljenu Ukrajinu: Mnogo se pati tamo, mnogo se pati… Molimo za ranjene, za djecu, za one koji su poginuli, molimo da se vrati mir.

Pozdravljajući poljske hodočasnike okupljene na Trgu svetog Petra, Papa je posebice istaknuo skupinu koja se zalaže za obranu života bratstva pod nazivom “Małych stópek”. Podsjetio je da je Katolička Crkva u Poljskoj u utorak, 16. svibnja proslavila liturgijski spomendan svetog Andrije Bobole, isusovca, svećenika i mučenika.

Njemu – rekao je rimski biskup – povjerimo sva teška pitanja vaše domovine i drugih zemalja, osobito pitanje mira u Ukrajini.

Naposljetku, obraćajući se vjernicima arapskog govornog područja, papa Franjo istaknuo je važnost molitve. U mjesecu svibnju, posvećenom Gospi, moli se sveta krunica, sažetak cjelokupne povijesti našeg spasenja. Sveta krunica, napomenuo je, moćno je oružje protiv zla i učinkovito sredstvo za postizanje istinskoga mira u našim srcima. Neka vas Gospodin sve blagoslovi i uvijek štiti od svakoga zla!

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne