Proslava sv. Petra i Pavla u Mostaru

U srijedu 29. lipnja 2022., Crkva slavi apostolske prvake sv. Petra i Pavla. Svečano je u samostanu, crkvi i župi sv. Petra i Pavla u Mostaru, koja se za proslavu nebeskih zaštitnika pripremala trodnevnicom.

Prvoga dana trodnevnice svetu misu u 18 sati, predslavio je fra Marinko Šakota, a nakon mise je uslijedila molitva za ozdravljenje duše i tijela. Drugog dana misno slavlje predslavio je fra Džoni Dragić, a vjernici su nakon mise sudjelovali u klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, a na uočnicu, misu je predslavio fra Josip Ikić, nakon čega je bio blagoslov djece.

Gostujući u programu našega radija, župnik župe sv. Petra i Pavla u Mostaru, fra Bože Milić kazao je više o programu proslave.

“Svete mise su u 7, 11, i 18 sati. Misu u 18 sati predvodi naš provincijal fra Jozo Grbeš. Drago nam je da će naš novoizabrani provincijal predvoditi svetu misu na Petrovdan, u našoj crkvi. Pjevat će naš župni zbor Svete Cecilije, i nakon mise, kao i svake godine, imamo lijepo druženje s našim vjernicima”, kazao je fra Bože Milić.

Andrija Šego

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne