U emisiji Tolle lege predstavljena knjižica ‘Marijin put križa’ autora fra Gorana Azinovića

“Učenici su bili okupljeni oko Marije nakon što je Isus bio uhićen i ubijen kao da su u njoj vidjeli dio njega. Ona je njegova majka, ali i naša majka. Zato joj Crkva kliče da je ona majka Crkve. Ona je prva okupila raspršene i poražene učenike. Marija može i moju raspršenost preobraziti”. Ona je majka. Posvetimo se njezinu Srcu jer ono je najsigurnije. Njezino Bezgrješno Srce nije ukaljano ljagom grijeha i tu je naš dom. Marijino srce naš je dom. Samo će njezino srce čisto trijumfirati i u našem životu. Krenimo na ovaj put mi i Marija slijedeći Isusa.“ – riječi su ovo uvodnog razmatranja pobožnosti Marijinog puta križa čiji je autor fra Goran Azinović.

Knjižica je objavljena ovih korizmenih dana. Nastala je na poticaj prijatelja i za duhovne potrebe Hrvata u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich, s kojima fra Goran surađuje.

Kao veliki štovatelj Blažene Djevice Marije, fra Goran donosi prikaz Isusove Majke na križnom putu svoga Jedinorođenca, opisujući slikovito od I. do XIV. postaje Marijinu bol, tugu i suze dok gleda nevino optuženog Sina kako kroči Kalvarijom da bi donio spas cijelom svijetu.

Obogaćen stihovima pjesme Stala plačuć tužna Mati, „Marijin put križa“ izišao je u nakladi Matice hrvatske Čitluk. Knjižica je izišla u izdanju tiskare Suton Print iz Širokog Brijega, a Gospin lik „La Dolorosa“ na naslovnoj stranici djelo je španjolskog umjetnika Bartoloméa Estebana Murilla iz 17. stoljeća. Knjižicu je grafički obradio Danijel Leko, a lektorirala Ana Zubac.

Osim u pisanom obliku, „Marijin put križa“ moguće je poslušati i u videozapisu. Tekst čita autor fra Goran Azinović uz glazbenu pratnju međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića.

Vedrana Vidović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne