U subotu u Banjoj Luci Redovnički dan u Bosni i Hercegovini

Euharistijsko slavlje predslavit će banjolučki biskup mons. Franjo Komarica, a predavnje će održati s. Gordana Igrec, potpredsjednica Hrvatske redovničke konferencije.

Ovogodišnji Redovnički dan u Bosni i Hercegovini održat će se u subotu 2. rujna u Franjevačkom samostana na Petrićevcu u Banjoj Luci.

Program će započeti u 9.30 uvodnom molitvom te pozdravom i dobrodošlicom predsjednice Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine s. Željke Dramac. Prigodnu riječ uputit će banjolučki biskup mons. Franjo Komarica te domaćin gvardijan samostana fra Domagoj Šimić. Redovnički dan moderirat će s. Danijela Anić, ASC.

Predavanje pod naslovom “Iziđe sijač sijati” (Mt 13,4) – novi izazovi pastorala zvanja u suvremenom svijetu održat će provincijalna glavarica sestara Kćeri Božje ljubavi s. Gordana Igrec i potpredsjednica Hrvatske redovničke konferencije.

Nakon predavanja slijedi rasprava, a zatim stanka. Bit će prigoda za sakrament pomirenja.

Euharistijsko slavlje s početkom u 12 sati predslavit će biskup Franjo Komarica. Pjevanjem i sviranjem za vrijeme misnog slavlja ravnat će s. Mira Bliznac, zamjenica provincijske predstojnice ŠSF-Sarajevo.

U 14 sati, uslijedit će razgledavanje i upoznavanje baštine drugih vjerskih tradicija. Oko 17.30 predviđa se završetak XXV. redovničkog dana.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne