VIDEO: Fra Nikola Jurišić za prvu nedjelju došašća: Bdijte da budete pripravni!

Vrijeme adventa je vrijeme iščekivanja Spasitelja, vrijeme u kojem se na poseban način pripremamo za dolazak Sina Božjega u naša srca.

Ovo vrijeme u kojem se nalazimo je dvojako i dijeli se na dva razdoblja- u prvom dijelu naglasak je na  iščekivanju  drugog Kristova dolaska, a drugi dio posvećen je pripravi svetkovine Božića.

Kako bismo i mi što spremnije dočekali  Božić pripremili smo razmatranja za svaku adventsku nedjelju, razmatranja koja će nas dovesti bliže Kristu i Božiću, a koje govori fra Nikola Jurišić.

Prvu nedjelju došašća razmatrao je na temu: “Bdijte da budete pripravni!”

”Vrijeme došašća, barem prvi dio rezerviran je za razmišljanje o posljednjim stvarima, o našim posljednjim danima, o našem susretu s Gospodinom u vječnosti i onda taj poziv da budni budemo ima potpuno drugačiji smisao i otkriva nam puno dublje stvari vezane za naš život, za naše spasenje i za naš odnos s Gospodinom”, kazao je fra Nikola, naglašavajući kako je Marija u Međugorju prisutna već 40 godina i svojim porukama uvijek iskazuju Božju blizinu čovjeku i uvijek nas iznova poziva na obraćanje, na budnost.

”Nikada u porukama nije naglašavala velike stvari, nego ono što je važno ovdje je i sada, jer što činim sada i ovdje piše su u vječnosti, ako na to ne budem pazio, promašio sam cijeli život. I zato nam Međugorje dolazi kao oaza mira koja nam svima treba da se vratimo na početnu točku, probudimo svoju uspavanu vjeru, svoj uspavani život i krenemo iznova, obnovljena i radosna srca naviještati Božje kraljevstvo koje se približava u koje i mi sami, vjerujem, želimo stići, kazao je fra Nikola Jurišić, a cijelo njegovo razmatranje dostupno je na našem YouTube kanalu.

Neka vam vrijeme adventa bude plodonosno i blagoslovljeno!

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne