VIDEO: Fra Nikola Jurišić za drugu nedjelju došašća: Obratite se! Približilo se kraljevstvo nebesko!

Vrijeme adventa je vrijeme iščekivanja Spasitelja, vrijeme u kojem se na poseban način pripremamo za dolazak Sina Božjega u naša srca.

Ovo vrijeme u kojem se nalazimo je dvojako i dijeli se na dva razdoblja- u prvom dijelu naglasak je na  iščekivanju  drugog Kristova dolaska, a drugi dio posvećen je pripravi svetkovine Božića.

Kako bismo i mi što spremnije dočekali  Božić pripremili smo razmatranja za svaku adventsku nedjelju, razmatranja koja će nas dovesti bliže Kristu i Božiću, a koje govori fra Nikola Jurišić.

Drugu nedjelju došašća razmatrao je na temu: “Obratite se! Približilo se kraljevstvo nebesko!”

”To su prve riječi koje je mnoštvo čulo od Isusa. Prva propovijed satkana je upravo od te dvije rečenice: Obratite se! Približilo se kraljevstvo nebesko!”, kazao je fra Nikola Jurišić pojašnjavajući kako obratiti se ”znači u potpunosti promijeniti hod svoga života” te da čovjek za to često nema snage sam.

”Da bi se taj proces u nama odradio potrebna je i Božja milost, Božja blizina. To nam pokazuje i cijela povijest spasenja. Ne postoji čovjek koji je tako daleko zalutao da Bog nije bio spreman otići po njega, vratiti ga na pravi put, opomenuti ga, da ga uvijek ima u svojoj blizini, jer Bog može sve osim jedne stvari: Nikada ne može odustati od čovjeka, nikada nas ne može prestati ljubiti. Njegova najveća svemoć, krije se u nemoći ljubavi, da nas ne može prestati ljubiti. Što bi onda bilo obraćenje, nego odgovor na taj Božji poziv trajne i vjerne ljubavi, da uvijek ostanemo uz Njega…”, kazao je fra Nikola Jurišić, a cijelu njegovu katehezu poslušajte na našem YouTube kanalu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne