Agape, Zrcalo, Popsacro val i Duhovni poticaj emitiraju se već 20 godina

”Neka se širi ljubav! Neka se širi dobro! Neka se širi istina! Neka se širi mir! Od blagdana sv. Franje, 4. listopada, slušajte naš program već od 12h. Uz dobre stare, za vas smo pripremili i nove sadržaje. Budite s nama uz naše vlastite vijesti, nove i stare emisije, molitveni i liturgijski program, sadržaje o vjeri i životu Crkve, kontakt program, nagradne igre, zanimljive goste, javljanja iz vašeg kraja, glazbene top liste i nadasve glazbu za vedrinu duha i uha. Radiopostaja Mir Međugorje – kap ljubavi za vas!”

Tako je u našemu programu, prije 20 godina, jingl najavljivao emitiranje devetosatnog programa, kojeg su slušatelji mogli pratiti od 12 do 21 sat. Sat više emitiranja radijskoga programa sa sobom je donio i neke promjene. Emisije i rubrike kao što su Biblijski leksikon, Glazba i tri točke, Pjesma stvorova i Emisija za mlade, prestale su se emitirati.

Prema novoj programskoj shemi, u programu radiopostaje Mir Međugorje, svoje mjesto pronašle su neke nove emisije i rubrike, od kojih neke emitiramo i dan danas. Tako je srijedom svoje mjesto pronašla emisija Bosna Srebrena, koju je sa suradnicima uređivao i vodio fra Janko Ćuro, a koja je govorila o životu Crkve i vjernika bosanskoga kraja. Emisiju o velikim skladateljima i njihovim djelima, glazbalima na kojima su izvodili svoje nezaboravne skladbe naziva Večer klasične glazbe, četvrtkom su uređivali i vodili fra Draženko Tomić i Vedrana Vidović. Za ljubitelje sporta, tu je bila emisija Prvaci. Uz te, tada nove emisije, do danas se emitiraju i sljedeće emisije, Agape, Zrcalo i Popsacro val, te rubrika Duhovni poticaj – živo vrelo, a prve poticajne i duhovne misli toga listopadskog tjedna, kazivao je fra Mario Knezović.

Toga 4. listopada, na blagdan sv. Franje Asiškog, prvi pozdrav iz našeg studija, koji se tada nalazio u podrumu kuće sestara franjevki, uputio je kolega Dragan Soldo: “Nakon ove marijanske skladbe, podsjećamo vas na valovima ste radiopostaje Mir Međugorje. Od danas program emitiramo od 12 sati. Kratki podsjetnik na putove radiopostaje vodi nas četiri godine unatrag, kada je radiopostaja Mir Međugorje 25. studenog 1997. godine započela s radom. Slijedeći korak je ostvaren 4. listopada 1999. kada smo naš program, kao prva radiopostaja u Bosni i Hercegovini, započeli emitirati na internetu, a danas 4. listopada 2001. napravili smo još jedan korak dalje. Naš program pratit će te od danas od 12h”!

S novom programskom shemom, započela je i redovita primopredaja programa u 15 sati, kada se jutarnja i dnevna ekipa pozdravljala sa slušateljima, a uredničku i voditeljsku palicu prepuštala ekipi koja se s našim slušateljima družila tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati: “Vrijeme je da se ekipa koja je bila s vama cijelo jutro i dopodne i popodne, u sastavu tehnički i glazbeni urednik Davor Dragićević, a urednici programa Vedrana Vidović i Dragan Soldo, oproste od vas, a uredničku palicu predajemo fra Mariu Knezoviću” – kazao je kolega Dragan, a fra Mario nastavio: “Evo tu smo cijeli dan zajedno s nama. Ova nova programska shema sve nas je nekako izmorila, ali vjerujem da je naše slušatelje osvježila. Ivo Šego i ja ostajemo popodne, mislim da je to jamstvo da svi budu s nama sve do 21 sat!”

U to vrijeme, program se emitirao putem interneta, te na frekvencijama 100, 101,5 i 102,3 MHz, sa odašiljača na Mikuljači (Mostar), Biokovu (Makarska) i Čubrenu (Kiseljak), a danas mnogobrojnim radijskim frekvencijama i satelitima, pokrivamo cijeli svijet, te 24h, svakoga dana u tjednu širimo ljubav, dobro, istinu i mir, te ono najvažnije zbog čega smo nastali, poruku naše Nebeske Majke – Kraljice Mira!

Kroz povijest Radiopostaje Mir provest će vas i nekoliko fotografija koje donosimo u fotogaleriji.

Andrija Šego

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne