FOTO: Gem Set Hrvatska i ove godine održan pred rasprodanim gledalištem

Zaklada Marin Čilić okupila Luku Modrića i brojne vrhunske sportaše

Na terenu Športskog centra Višnjik održano je treće izdanje humanitarno-sportskog projekta Gem Set Hrvatska u organizaciji Zaklade Marin Čilić. Sportski spektakl u Zadru, nakon Zagreba 2019. i Petrinje 2021. je uz domaćina Marina Čilića ponovo okupio najveća imena hrvatskog sporta, uz kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luku Modrića, koji su svojim sudjelovanjem podržali humanitarni događaj. Cilj ovogodišnjeg projekta je prikupiti sredstva za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta za djecu u OŠ Petar Zoranić u Stankovcima.

Teniski turnir okupio je odlično raspoložene vrhunske hrvatske sportaše koji su prepunom gledalištu priuštili pravi sportsko-zabavni show. Nakon napetog meča slavili su svi jer su na ovom turniru na kraju svi pobjednici. Natjecateljskog duha i dobre energije nije nedostajalo, a publika je uživala vidjeti na jednom mjestu mnoge trofejne hrvatske sportaše. Uz Luku Modrića, snage su odmjerili tenisači Mate Pavić, Borna Gojo, bivši nogometaš i jedan od najboljih napadača u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva, koji je samo zbog ovog projekta došao iz Brazila, umirovljeni vratar hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić, braća Sinković, košarkaši Ivica Zubac, Dario Šarić, Andrija Stipanović, Ante Žižić, Zoran Planinić i Rok Stipčević, zlatna olimpijska tekvandoašica Matea Jelić, skijaš Filip Zubčić, hrvatski gimnastički reprezentativac i osvajač srebra na preči na Olimpijskim igrama Tin Srbić, atletičar Stipe Žunić, hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina, rukometaši Manuel Štrlek, Ivano Balić, hrvatski karataš Anđelo Kvesić, hrvatska nogometna vratarka, igračica talijanskog prvoligaša Juventusa i hrvatske ženske nogometne reprezentacije Doris Bačić, trofejna hrvatska samostreličarka Valentina Pereglin i skijašica Svjetskog kupa Zrinka Ljutić.

Zaklada Marin Čilić ovim projektom ostvaruje misiju, a to je osim izgradnje igrališta, osigurati mogućnosti da djeca imaju prostor za sigurnu i bezbrižnu igru, usvajanje zdravih navika i edukaciju o važnosti tjelesne aktivnosti već u predškolskoj dobi. Sport ima mnoge pozitivne prednosti se kroz sport uči, šalju se poruke o miru, prijateljstvu, zajedništvu i jednakosti među ljudima što je i ključna poruka projekta.

„Sretan sam što smo uspjeli kroz Zakladu osigurati promociju sporta za najmlađe u Zadru i nadam se da će djeca iskoristiti ovo novo igralište za druženje i bavljenje sportom i da će steći dobre navike. Zahvaljujem svima koji su svojim dolaskom podržali ovaj projekt kupnjom ulaznica ili pozivom na humanitarni broj. Drago mi je što su i ove godine mnoge kolegice i kolege iz sporta našli vremena i svojim dolaskom doprinijeli da ovaj projekt bude uspješan i da zajedno pomognemo djeci koja najviše to zaslužuju.“ – izjavio je Marin Čilić

Iz studija Nove TV na samom teniskom terenu, kroz direktan prijenos na Doma TV, gledatelje su vodili Saša Lugonjić i Ivan Ljubičić, a Vlado Boban je bio u sudačkoj stolici i vodio brigu na terenu da mečevi proteknu u odličnoj energiji i u skladu teniskim pravilima humanitarno-sportskog spektakla Gem Set Hrvatska 2023.

Mnogi sponzori su prepoznali važnost ovog projekta i priključili se ovoj priči, to su Hrvatska Elektroprivreda, Zagrebačka banka, Vindija, Hrvatska turistička zajednica, OTP banka, Procter & Gamble, Kaufland, L’Angelica, Romerquelle, Privredna Banka Zagreb, Humed Pharma, Groupama Osiguranje, TELEMACH, Ina Maziva, Podravka te domaćini Falkensteiner kao i ŠC Višnjik.

Donacije za obnovu OŠ Petar Zoranić u Stankovcima su i dalje otvorene i donirati se može još pozivom na humanitarni broj 060 9003. Cijena poziva s uključenim PDV-om iznosi 0,83 eura/6,25 HRK (prema tečaju 1 EUR = 7,53450 HRK).

Nakon ovog rasprodanog izdanja Zaklada Marin Čilić nastavlja s humanitarnim aktivnostima kojima pomaže promociji sporta i izgradnji igrališta za djecu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne