Ivan Dodig i Mate Pavić trenirali u Međugorju

Davis cup pobjednik, osvajač zlatne olimpijske medalje trostruki Grand Slam pobjednik u parovima te dvostruki u mješovitim parovima, tenisač koji je bio broj jedan na svijetu, osvajač završnog Mastersa i brojnih drugih turnira Mate Pavić trenirao je jučer u Međugorju. Domaćin mu je bio Ivan Dodig, kolega iz hrvatske reprezentacije i osvajač Davis cupa, srebrne olimpijske medalje, dva Grand Slam u parovima, četiri u mješovitim parovima…

”Nisam bio ovdje zadnjih par godina, sada sam u Splitu pa sam iskoristio priliku doći ovdje s Ivanom i odraditi jedan dobar trening i malo se podružiti prije odlaska na turnir u Rim sljedeći tjedan”, kazao nam je Pavić, kojemu ovaj tjedan ne ide kao ranijih godina. On i Nikola Mektić u utrci za završni Masters su na 22. poziciji, dok je Dodig sa svojim partnerom Austinom Krajicekom na šestom mjestu pa će mu valjda pomoći i trening s Ivanom.

”Svaki trening dobro dođe, treba trenirati i kad ne ide. Treba dobiti poneki meč, napuniti se samopouzdanjem, dosta su male razlike u tim mečevima, nekoliko lopti ode na drugu stranu i izgubiš… Baš u Rimu smo se digli prošle godine kada smo osvojili turnir, napunili se samopouzdanjem i onda je sve bolje krenulo”, kazao je Pavić naglašavajući kako je uvijek cilj osvojiti turnir, jer kaže to kvalitetom mogu, iako se naravno ne dogodi svaki put.

Trening u Tenis klubu Međugorje odrađen pod budnim okom Ivanom prvog trenera strica Žarka, sadašnjeg kondicijskog trenera Stjepana Medak, s tenisačima je radio Ivanov trener i brat Mladen, a sve to koordinira i prati još jedan član teniske obitelji Dodig, Ivanov brat Željko koji je i voditelj TK Međugorje. I neki mladi igrači dobili su priliku trenirati s dvojicom vrhunskih tenisača, a Žarko Dodig Paviću i mektiću u šali dobacuje kako bi ”mogli postati pravi igrači, ako ovako nastave trenirati”.

”Fino je da je i Mate došao nakon duže vremena trenirati kod nas. Dobra smo ekipa, družimo se, treniramo…”, kazao je Dodig koji sa svojim partnerom Austinom Krajicekom nakon samo četiri mjeseca nove sezone već gleda prema završnom Mastersu.

”Dobro je krenulo. Osvojili smo dva velika turnira i to je super, imali smo i nekoliko lošijih turnira, iako smo igrali dobar tenis, ali to je sastavni dio sporta. Sezone je krenula super, malo sam bio ozlijeđen, a sada mi je prioritet ostati zdrav”, kazao nam je Dodig, dodajući kako je stanje s ozljedom dobro te da gušta u Međugorju, gdje su dobri uvjeti za treninge na zemljanim terenima.

”Za ozbiljan tenis i budućnost trebamo raditi na poboljšanju, ali je lijepo je doći u Međugorje, u ovaj lijepi centar i trenirati ovdje na lijepom vremenu, lijpom mjestu i opuštenoj atmosferi”, kazao je Dodig, koji je nakon osvajanja turnira u Monte carlu zahvalio ekipi s kojom je igrao nogomet na pripremama.

”Nisam mogao trenirati tenis pa sam puno radio na fizičkoj spremi i naravno dobra ekipa prijatelja koji su uvijek sa mnom i koji su mi velika podrška pomogli su mi u tim treninzima da ostanem fizički spreman, što je jako bitno i, naravno, da sam im zahvalan. Mi smo super ekipa, iz posebnog smo mjesta u kojem se Gospa ukazala i podarila nam puno talenata i darova na čemu smo joj uvijek zahvalni. Poslije toga, nažalost, turnir u Madridu nije bio dobar pa sam se opet vratio ekipi i spremamo se za dalje”, kazao je Dodig koji je na kraju treningu ekipu pozvao na nogomet. Odazvali su se njegovom i Pavićevom pozivu, a u ekipi je i naš Stanko Jerković, šef tehnike Radiopostaje Mir Međugorje koji jutros na poslu nije bio raspoložen za priču o nogometu, što znači da su on i njegovi suigrači izgubili od tenisača.

Novinar Velimir Begić s Ivanomm Dodigom i Matom Pavićem

S tom nogometnom pobjedom Pavić i Dodig napustit će Međugorje i krenuti po nove teniske pobjede u Rim, gdje se sljedeći tjedan igra novi ATP turnir iz Masters 1000 serije i gdje su Pavić i Maktić slavili i prošle i pretprošle godine.

”Sada nam dolaze veliki turniri, Rim pa Roland Garros pa travnata sezone, tu je uskoro i Wimbledon. Ima dosta velikih turnira. Želimo odigrati što bolje, niz godina sam u vrhu i želimo osvajati velike turnire, ali znam i da nije lako, ali i u dobroj smo formi i sve ide kako treba”, optimističan je Dodig, a cijeli razgovor s njim i Pavićem poslušajte u audiozapisu emisije Sportske minute.

Velimir Begić

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne