Ivan Dodig osmi put na završnom Mastersu: Nadam se još jednom finalu

Tenisač iz Međugorja Ivan Dodig odigrao je još jednu sezonu iz snova. Zapravo, još uvijek ju igra. Za njega nije gotova jer ga od nedjelje očekuje čak osmi nastup na završnom ATP Mastersu u Torinu, gdje će se okupiti osam najboljih parova svijeta. A među osam najboljih on i njegov partner Amerikanac Austin Krajicek ušli su zahvaljujući furioznoj završnici sezone u kojoj su od posljednja četiri turnira dva osvojili, a na još dva igrali finale. Naslov su uzeli u Napulju i Baselu, a finalom su se zadovoljili u Firenci i Parizu.

”U zadnjih mjesec dana smo odigrali četiri finala na četiri turnira i to je ono što nam je trebalo da odemo u Torino i time smo pokazali da smo zasluženo među osam timova. Završili smo kao peti tim i sada iščekujemo završni Masters u Torinu, gdje dolazimo u odličnoj formi i nadam se da možemo nastaviti tako dobre igre”, kazao je Ivan Dodig za Sportske minute Radiopostaje Mir Međugorje.

Ivan Dodig: Zahvalan sam Gospi i Bogu na talentu koji su mi dali i jer se bavim onim što volim

Rekao je i kako je jako zadovoljan sezonom iza sebe. Sezonom u kojoj je osvojio tri turnira te još pet puta igrao finale među kojima jedno finale iz ATP Masters 1000 serije (Pariz) i jedan Grand Slam (opet Pariz, odnosno Roland Garros), a sve je krenulo osvajanjem Grand Slama Australian Opena u mješovitim parovima.

”Ovu sezonu bih stvarno ocijenio kao jednu od boljih, s obzirom da sam krenuo u Australiji gdje sam osvojio još jedan Grand Slam u mixu. Potom kasnija suradnja s Krajicekom od svibnja, donijela nam je još zajedničkih sedam finala i tri osvojena turnira. Mislim da je jedna od boljih sezona kada odigrate sedam finala u tako kratkom ruku, u nepunih šest mjeseci. To je fantastično. Moram biti zadovoljan, sretan i ponosan jer sam trenutno osmi igrač u svijetu. Nadam se da mogu još i sljedeći godine napraviti jedan iskorak i da će biti još dosta dobrih turnira”, kazao je Dodig, ne krijući kako su i očekivanja od završnog Mastersa uvijek velika.

U zadnjih mjesec dana smo odigrali četiri finala na četiri turnira i to je ono što nam je trebalo da odemo u Torino i time smo pokazali da smo zasluženo među osam timova

”Kad ste među osam najboljih timova u svijetu to govori da svatko može osvojiti taj turnir. Svi su mečevi otvoreni. Mi dolazimo u odličnoj formi i nadam se da to možemo iskoristiti. Sigurno je da će svi mečevi biti teški, dat ćemo sve od sebe i nadam se da možemo doći bar do još jednog finala”, kazao nam je na kraju Dodig, koji je već bio u finalu završnog Mastersa. Bilo je to 2014. godine s Marcelom Melom.

Ivan Dodig u parovima je na ATP Touru odigrao 44 finala i osvojio 19 trofeja, a u parovima je stigao i do finala Olimpijskih igara. Tome treba dodati i jedan ATP naslov dok je još igrao singl kao i osvajanje Davis cupa s Hrvatskom uz još dva nastupa u finalu.

Velimir Begić

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne