Još samo dva dana primamo fotografije vaših jaslica! Osvoji hodočašće u Asiz!

Na naš whatsapp broj (+ 387 63 455 655) stiglo je preko sto fotografija vaših jaslica! Hvala vam na sudjelovanju i svim divnim radovima. 6.siječnja ćemo završiti primanje fotografija jaslica i krenuti na drugi dio projekta, izabrati najbolje. Na našoj facebook stranici (link od stranice) ćemo kreirati fotogaleriju i zajedno ćemo izabrati najbolji rad, onaj koji ima najveći broj lajkova osvaja hodočašće u Asiz za dvije osobe. Ako još niste poslali fotografiju svojih jaslica učinite to sad! Glasovanje traje od 6.siječnja, do 2.veljače, 2024. Sretno!

Ako želiš više detalja, pročitaj nastavak teksta.

Ove godine je 800. obljetnica otkada je Sv. Franjo postavio prve žive jaslice u mjestu Greccio 1223. Tim povodom i naša radiopostaja organizira projekt „Idi, napravi moje jaslice“ kojim želimo potaknuti vjernike da tijekom adventskih i božićnih dana stave jaslice u središte svoga doma, ali i središte svoga života.

Promatrajući likove božićnih jaslica možemo otkriti ljepotu misterija velike božićne priče kroz iskustvo likova koji se u njoj nalaze  – Djeteta Isusa, Josipa i Marije, i u cjelini Svete Obitelji, zatim pastira, anđela, mudraca itd. Svaki od ovih likova može nas naučiti životnu lekciju o tome kako provesti život pripremajući se, kako za Kristov dolazak ovoga prosinca, tako i za vlastitu smrt ali i Kristov dolazak na koncu vremena.

Želja nam je da ovaj projekt bude poticaj u obiteljima, ali i na radnim mjestima, školama, bolnicama, udrugama, susjedstvima i drugim zajednicama… da se očuva tradicija postavljanja jaslica. Iako nam se čini da se ta tradicija polako gubi, uvijek je možemo iznova otkriti i oživjeti. Na to nas poziva i papa Franjo koji, razmatrajući svaki element jaslica kaže kako čak i oni koji naizgled nemaju veze s izvješćima iz evanđelja, poput pekara, glazbenika, žena koje nose vodu ili djece koja se igraju “progovaraju o svakodnevnoj svetosti, o radosti u izvršavanju običnih stvari na nevjerojatan način“.

Neka i nas izgradnja jaslica, bilo s obiteljima, prijateljima, susjedima, kolegama poveže u jednu zajednicu te potakne na promišljanje o prolaznosti ovog života, ali i o teškoćama i neprilikama na koje nailazimo, a koje Bogu uvijek posloži u prilike i vječni život ako se predamo Njegovom milosrđu.

Kako sudjelovati u ovom projektu?

Ako ste već napravili svoje jaslice, fotografirajte ih i pošaljite nam whatsappom na broj 063 455 655 

Mi ćemo skupiti sve fotografije i napraviti jednu veliku galeriju i objaviti je na našem facebook profilu. A nakon toga od svih fotografija odabrati najbolju i darovati nagradu hodočašće u Asiz za dvije osobe. 
Prijatelj projekta Idi, napravi moje jaslice je G tour Međugorje. 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne