Maria Irma Seewann iz Rumunjske: Molila sam da me Gospa dovede u Međugorje

U Međugorju je nedavno boravila magistra teologije Maria Irma Seewann iz Temišvara iz Rumunjske. Kazala je kako je 20 godina živjela u komunizmu – staljinizmu pod vlašću Nicolae Ceaușescua, ‘’što znači da sam doživjela i progonstvo’’, naglasila je ona.

‘’Od bake koja je živjela na selu primila sam vjeru. Uvijek sam gledala kako ona moli, kad sam bila mala djevojčica od četiri godine. Za mene su prva pričest i krizma bili jako važni. Od tada sam svaki dan išla na svetu misu. A to je imalo i neke posljedice u školi. Bila mi je velika radost moliti za duše u čistilištu.

Moj brat Jozef je katolički svećenik. Odrasli smo govoreći tri jezika: materinji mađarski, s prabakom smo govorili njemački, a rumunjski u školi’’, kazala je Maria Irma Seewann, koja je najprije je studirala medicinu i bila apsolventica, u Insbrucku je upisala teologiju te diplomirala iz Starog Zavjeta.

Kad je pročitala knjigu fra Janka Bubala o Međugorju rekla je: „To je istina i djeca su autentična i počela sam moliti da me Gospa jednom nekako dovede u to Međugorje“.

To se ostvarilo nekoliko godina nakon prvih ukazanja.

Ona je 1983. ili 1984. godine preko Zaostroga prvi put došla u Međugorje.

‘’Odmah mi je bilo jasno da se ovdje nešto predivno događa. Drugi put sam bila s mojom majkom 1990. godine, nakon revolucije u Rumunjskoj. Moje osobno iskustvo je jedan duboki mir. Želim reći da mi Gospine poruke trebamo uzeti s ozbiljnošću i srcem ih prihvatiti’’, rekla je magistra teologije Maria Irma Seewann, u razgovoru za emisiju Susret. Puno je proučavala spise sv. Pavla i objavila brojne knjige o tome. A što kaže sada, gotovo četiri desetljeća kasnije, poslušajte u intervjuu koji je objavljen u Međugorskim minutama.

Višnja Spajić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne