Marijini obroci pozivaju na molitvu za zaboravljeni i napaćeni narod Etiopije

Potaknut pismom koje su nedavno primili od svojih dugogodišnjih suradnika u Tigraju, koje opisuje užase rata – od  ubojstva djece do silovanja – osnivač Marijinih obroka, Magnus MacFarlane-Barrow pozvao je svijet da se zauzme za narod Etiopije.

„Djelomični mir proteklih mjeseci bio je istovremeno predah i uslišanje naših molitava. Jako nas je pogodilo pismo koje smo nedavno primili, a koje donosi pojedinosti o novim užasima i patnjama nastalih nakon ponovnog izbijanja sukoba. Od studenog 2020. godine izvješća naših suradnika iz Tigraja puna su potresnih priča o nezamislivim okrutnostima i trpljenju. Naše kolege daju sve od sebe kako bi u tim užasnim okolnostima olakšali patnje najugroženijih. Nastavak borbi gotovo potpuno onemogućuje našim suradnicima dostavljanje humanitarne pomoći onima u potrebi, ali ne želimo vjerovati da ne možemo ništa učiniti. Sada je trenutak da podignemo glas i stanemo u obranu naroda Etiopije”, izjavio je Magnus MacFarlane-Barrow.

Marijini obroci djeluju u Tigraju od 2017. godine, u suradnji s jednom lokalnom organizacijom te su prije rata hranili 24 320 djece svakog školskog dana. Kada je izbio sukob, škole su zatvorene i pristup nekim područjima posve je onemogućen. Zajedno sa svojim lokalnim suradnicima, uspjeli smo prenamijeniti svoj program kako bismo pružili prijeko potrebnu pomoć tisućama prisilno raseljenih obitelji istjeranih iz njihovih gradova i sela u ruralnim područjima, koji su sklonište potražili u izbjegličkim kampovima u glavnom gradu Mekele.

„Ne mogu se oglušiti na molbe naših kolega da se molimo za njih i zauzimamo se za njih. Molim vas da mi se pridružite. Molite za Etiopiju. I, što je vrlo važno, neka situacija u Etiopiji bude predmet vaših razgovora. Pobrinite se da ljudi znaju što se događa jer je nedopustivo da se to nastavi. Poručite svima koji imaju utjecaja upravo ono što su naši suradnici rekli nama – moramo pokazati da se čovječanstvo može uzdići iznad nepravde i okrutnosti”, poručio je Magnus MacFarlane-Barrow.

Hodočašće obitelji Marijinih obroka u Međugorje

Od 2017. godine članovi obitelji Marijinih obroka svake se godine okupljaju u molitvi, razmišljanju i zahvaljivanju u marijanskom svetištu u Međugorju, gdje su i korijeni ove dobrotvorne organizacije.

Tako i ove godine, Marijini obroci još jednom pozivaju sve one koji se žele pridružiti, da na svojim kalendarima označe datume od 30. rujna do 2. listopada 2022. i da im se pridruže u molitvi za rad međunarodne humanitarne organizacije Mary’s Meals koja trenutačno hrani preko 2.2 milijuna školske djece.

Marijini obroci plod su Međugorja i plod molitve. Stoga je i ovo  hodočašće važno jer ih okuplja u Međugorju kako bi se zahvalili i prinijeli molitve u ime cijele obitelji Marijinih obroka.

Svi oni koji bi se željeli pridružiti hodočašću ove godine, više o tome mogu pronaći na poveznici www.marysmealsmedjugorje.org.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne