Matea Ivanković Keki – Njene fotografije ‘pričaju’ o njoj

Tata joj je dao nadimak Keki još u djetinjstvu i ne sluteći da će joj jednom poslužiti kao naziv uspješnog brenda koji već godinama stvara.  Njeno ime je Matea Ivanković, javnosti je poznatija kao Mkeki, a o svojoj ljubavi prema poslu govorila je u emisiji Živim svoje snove.  Iako je diplomirala informatiku, kaže da joj se fotografiranje uvijek podrazumijevalo jer se njezina obitelj već dugi niz godina bavi fotografijom.

Nije se  pronalazila u tom poslu sve dok nije otišla u Zagreb i upisala školu za dizajn i fotografiju, te se pronašla u newborn i dječjoj fotografiji. Matea kaže da je od tog trenutka krenula njezina priča u kojoj svaki dan uživa, te iako fotografira sve prigode, newborn i dječja fotografija su njena ljubav. Tu ljubav i žar kojim pristupa poslu osjete i njeni klijenti stoga su Mateini termini rasprodani po nekoliko mjeseci unaprijed. Ova mlada i svestrana fotografkinja u dizajnu voli jednostavnost i jasnoću i to s lakoćom postiže, ali također ističe da je s fotografijom to ipak malo drugačija priča. U fotografiji joj je najvažnije uhvatiti emociju, osmijeh, zagrljaj, dodir, a to uvijek nije lako. Ipak, u moru fotografa,  smatra da se ističe baš po toj posebnoj ljubavi prema djeci koju uspijeva pokazati fotografijom, a mnoštvo njenih klijenata je dokaz da to radi i više nego dobro.  Smatra kako smo s pojavom novih tehnologija zanemarili izradu fotografija, a zapravo doživljene uspomene ćemo oživjeti tek kad svoje fotografije izradimo.  Ove riječi su nam  svakako bile alarm da izradimo fotografije koje godinama čuvamo na mobitelu i pretvorimo ih u opipljive uspomene.

Matea ne voli pričati o sebi, ali njene najbliže prijateljice su nam otkrile da je ona ambiciozna, vrijedna i do kraja predana poslu koji radi. Prva će u društvu započeti pjesmu jer voli pjevati, posebice bećarac,  ali i čitati i to najviše literaturu o anđelima čuvarima. U autu joj uvijek svira Radio Mir Međugorje ili CD fra Marina Karačića, no auto joj osim što služi kao prijevozno sredstvo služi i kao ostava. Cure kažu i da Matea jako voli prirodu, ali nikako nije u formi, no unatoč lošoj formi teško ju je vidjeti umornu. Najčešće ju se može vidjeti u sportskom izdanju, stoga je jedna od rijetkih žena koja u svom neseseru ne posjeduje maskaru. U isto vrijeme je jako organizirana, ali i jako zaboravljiva, iskrena je, skromna, osjećajna i jako povezana sa svojom obitelji.

Matea nam je za kraj otkrila da su cure gotovo rekle sve o njoj, a ona što ona  želi je, i dalje napredovati, pomicati svoje granice, te umnažati talente koje joj je Bog dao.

Antonija Bubalo

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne