Nada Šarčević hekla lutke svetaca

-Bako, možeš li mi izraditi Supermana?, upitao ju je unuk.

-To je izmišljeni lik, ali poznajem nekoga mnogo snažnijeg, odgovorila mu je njegova baka Nada Šarčević i unuku je tada napravila sv. Mihaela Arkanđela što mu se itekako svidjelo pa je uz njega poželio da mu napravi i sv. Franju. Naravno, bake unucima ispunjavaju želje pa tako i Nada.

Nada voli heklati, a prije tri godine na internetu je upoznala tehniku amigurumi kojom se izrađuju igračke. Upoznavši tu metodu heklanja počela je izrađivati igračke najprije svojim unucima. Djeca su, kaže Nada Šarčević, bila oduševljena te su ubrzo počeli pristizati razni zahtjevi za izradom igračaka.

“Naša župa je franjevačka pa sam krenula sa izradom još nekih franjevaca poput bl. Jakova Zadranina, sv. Padre Pija, sv. Leopolad Bogdana Mandića, sv. Maksimilijana Kolbea te sv. Majku Tereziju iz Kalkute. Napravila sam i sv. Ritu i sv. Malu Tereziju. Trenutačno radim bl. Alojzija Stepinca. Svoje radove sam pokazala prijateljima na društvenim mrežama. Bili su oduševljeni i pitali me mogu li i njima izraditi nešto po želji. Tako je sve počelo, pa sam slala svoje radove na razna mjesta u Hrvatskoj” rekla je Nada Šarčević.

Najprije ih je darivala, a danas na taj način pomaže mladu nezaposlenu ženu iz Osijeka koju joj je preporučila Zajednica Molitva i Riječ. Kada ona više ne bude u potrebi, Nada će pomagati Caritas. A kako se time počela baviti, koje je svece izradila i kako time evangelizira poslušajte u prilogu koji je pripremila Višnja Spajić.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne