11.4 C
Međugorje
30.11.2323.

Održano drugo motohodočašće i blagoslov motora u Masnoj Luci

Drugo motohodočašće i blagoslov motora održano je u nedjelju u Masnoj Luci na Blidinju. Motoristi su počeli pristizati već u 9 sati, a u 10 sati je započela sveta misa koju je predvodio fra Josip Vlašić. Prije mise svećenici su bili na raspolaganju za ispovijed, a molila se i krunica. Okupilo se stotinjak motorista.

Fra Josip Vlašić je u propovijedi govorio najprije o otajstvu svetkovine Presvetog Trojstva, a onda je rekao i koju prikladnu riječ uz motohodočašće. Podsjetio je da se prošle godine održalo motohodočašće spontano, kao želja skupine motorista iz općine Grude. Budući se vijest proširila društvenim mrežama, i prošle godine se okupio iznenađujuće velik broj motohodočasnika pa se odlučilo da to postane običaj za svaku prvu nedjelju u lipnju.

”Motorizam je hobi, zabava, a hobi i zabava su nešto potrebno svakoj osobi. Hobi je potrebno dobro integrirati u ostatak života kako bi hobi ostao hobi tj. kako ne bi poremetio one važne, nosive detalje života. Ovo motohodočašće i blagoslov, osim molitve da Bog čuva motoriste na njihovim putovima, želi vam pomoći da na dobar način brinete o svom hobiju, ne zaboravljujući ono bitno, a to su Bog i obitelj”, između ostalog je rekao fra Josip.

Na koncu mise izmoljene su molitve koje predviđa obred blagoslova te je fra Josip blagoslovljenom vodom poškropio i motore, i kvadove, i automobile. Nakon blagoslova sudionici su ostali u razgovoru uz čašicu i grickalicu u crkvenom dvorištu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne