Olimpijska medalja stiže u Međugorje!

”Naše prve teniske korake započeli smo u rodnom Međugorju i maštali da jednoga dana stanemo na olimpijsko postolje. Prolazili smo kroz brojne prepreke i izazove u našim karijerama; osvojili smo Grand slamove, naslov prvaka svijeta s Hrvatskom “Davis cup” i došli na korak do osvajanja jedine medalje koja nam nedostaje – olimpijske. Ostavit ćemo zadnji atom snage kako bismo ostvarili sportski san i naše rodno Međugorje,  Hercegovinu i Hrvatsku učinili  ponosnima. Iznad svih – HRVATSKA! Idemo, kume!”, riječi su koje je jučer na svom facebook profilu napisao Ivan Dodig, a već jutros to je i ostvario. Medalja je osvojena sjaj ćemo doznati nakon finala.

Marin Čilić i Ivan Dodig izborili su finale Olimpijskih igara u konkurenciji parova! Uvjerljivom su predstavom pobijedili novozelandski par Michael Venus/Marcus Daniell sa 6:2, 6:2 poslije sat i 15 minuta igre.

”Po ovo smo došli ovdje i ovo smo sanjali. Ovo je nedostajalo u našoj kolekciji svih naših uspjeha. Pogotovo što smo zajedno ušli u olimpijsko finale. Nemamo riječi, san snova, apsolutno smo ponosni. Pokazali smo kakvu moć imamo i kakav smo fenomenalan tim”, rekao je nakon meča Čilić za HRT.

”Rezultatski izgleda jednostavno, ali na terenu to nije bilo tako. Bili smo jako dobri u ključnim trenucima. Sretni smo i ponosni, medalja je tu. Sretan sam što sam ovo podijelio sa svojim kumom i najboljim prijateljem”, dodao je Dodig.

Sretno je i cijelo Međugorje, Hercegovina, Hrvatska…

Marinov otac Zdenko Čilić jutros nakon meča bio je valjda među najsretnijim ljudima na svijetu, a dojmove je podijelio i s nama.

”Međugorje protiv cijelog svijeta, ali pobijedit ćemo opet. Super, prekrasno… Pokazali su da su veliki umjetnici s reketom. Nemam šta reći. Svaka čast. Gledao sam doma, ali kao uvijek do kraja u strahu. Bilo je glatko, ali meni nikad nije glatko. Do kraja se mora odraditi”, kazao nam je stariji Čilić.

Nakon što se međugorski par Marin Čilić i Ivan Dodig uvjerljivom partijom plasirao u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju, to su par sati kasnije učinili i Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su u polufinalu svladali Amerikance Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena sa 6:4, 6:4.

”To su dečki s kojim se Marin družio cijeli život. Odrastali su zajedno. Dobro se poznaju, prijatelji su cijeli život, ali kad iziđu na teren… Tko bude bolji uzet će zlato. Nadam se da će zlato u Međugorje. Nadu nisam izgubio, niti ću. Gledat ću doma. Moram se usredotočiti na meč, da ne bih nešto propustio. Sad mi je puno lakše, jer da su izgubili pa igrati za treće mjesto to mi je stresno jako, ali sad… Zlatna ili srebrna medalja, dakako draže mi je zlatna, ali super mi je ovo”, kazao nam je Zdenko Čilić, a da je ovo super smatraju i u obitelji Dodig. Njihove dojmove prenio nam je Željko, Ivanov brat, teniski trener kojega smo i zatekli u radu s mladima u TK Međugorje.

”Izgleda kao neka bajka. Ovo je bio san i prije ovih Olimpijskih igara. Pored svega što je osvojio Ivanov san je bio da osvoji i olimpijsku medalju. Odradili su odličan posao. Pogotovo danas. Odigrali su dobar meč. Dominirali su konstantno, imali dobru energiju na terenu i sve je izgledalo savršeno. U finalu je uvijek  sve otvoreno. Ivan i Marin su puno rasterećeniji i imaju pravu energiju koja ima može donijeti zlato. Bit će puno rasterećeniji meč. Dugo se poznaju, dobri su prijatelji… Bit će to prava poslastica. Za oba tima dajem podjednake šanse, iako smo mi na strani naših Međugorčana”, kazao je Željko Dodig dodajući kako u tenis školi Međugorje brusi talente za osvajanje novih medalja.

Finale je parova je sutra oko podne. Program počinje ujutro u osam, a oni su po rasporedu treći meč, nakon polufinalnih mečeva u singlu.

Velimir Begić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne