Počinje hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu

Pred nama je 8. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu koje započinje u subotu, 11. lipnja, iz Osijeka i nakon 75 dana hoda cijelom Hrvatskom, oko 1700 kilometara završava u Dubrovniku 24. kolovoza 2022.

Marina Garić,  tajnica Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu pozvala je sve koji mogu da im se pridruže na hodočašću.

„Uskoro započinje 8. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu. Pripreme su u tijeku i s nestrpljenjem iščekujemo početak. Hodočasnici su spremni za nove kilometre, nove doživljaje, nove rute i susrete. Zaista jedno prekrasno iskustvo koje sve nas očekuje. Najprije je potrebno prijaviti se, to se još uvijek može učiniti na našoj stranici www.marijanskizavjet.hr. Potičemo sve da se što prije prijave i detaljnije saznaju o samim rutama, izaberu svoju rutu i pridruže se hodočašću“, kaže Marina Garić te dodaje da Marijanski zavjet i ove godine jednim dijelom prolazi kroz Hercegovinu.

„Ove godine to će biti od Velike Gospe pa do 21 .kolovoza, kada ćemo proći kroz Posušje, Široki Brijeg, Mostar, Međugorje i Neum na putu prema Dubrovniku. U Međugorje ćemo doći 18. kolovoza, ruta je Mostar-Međugorje, a onda 19.kolovoza nastavljamo dalje prema Metkoviću, Neumu i dalje prema Dubrovniku. Zaista je prekrasan osjećaj doći u razna marijanska svetišta i moliti i zahvaljivati Gospodinu“, istaknula je Marina Garić, tajnica Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu.

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, koju su osnovali mladi i branitelji, pokrenula je 2015. godine zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske, a jednim djelom i kroz Hercegovinu.

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne