Pomoćni biskup Barcelone u Španjolskoj blagoslovio Gospin kip iz Međugorja

Prošle nedjelje, 20. veljače, u Španjolskoj je blagoslovljen kip Kraljice mira u kući za prihvat i duhovnu obnovu „Villa Gospa“, u posjedu kulturne udruge Amor de Déu u San Vicente de Montaltu, nadomak Barcelone.

Događaj je započeo u 12 sati svetom misom, a zatim je uslijedio ručak i agape s više od 500 vjernika. Od 16 sati molila se krunica i na koncu je blagoslovljen kip Djevice Marije, događaj koji su svi dugo iščekivali. Preuzvišeni Mons. Sergi Gordo Rodríguez, pomoćni biskup Barcelone predvodio je ovu svečanost u zajedništvu s lokalnim vijećnikom, velečasnim Pereom Montagutom, te još 11 svećenika i brojnim mladima.

Vjernici iz Španjolske napravili su vjernu kopiju zvijezde i postolja s međugorskog Brda ukazanja, dok je Gospin kip kupljen u Međugorju odnesen u Barcelonu u kolovozu prošle godine, kada su neki od članova Amor de Déu bili ovdje na hodočašću.

Oriol Vives, predsjednik Zaklade Centro Medjugorje, na koncu se oduševljeno obratio nazočnima s nekoliko riječi zahvale, iskoristivši trenutak da biskupu i vijećniku pokloni darove s ljubavlju pripremljene za tu prigodu.

Pablo Pedretti

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne