Posvetom srcu BDM otvorimo put za Uskrsno čudo u našem životu

Emisiju Put srca slušali smo danas, na Veliku srijedu neobičnu, tihu, u ovo posebno korizmeno vrijeme koje nam dirigira pandemija koronavirusa. Nalazimo se pred danima neposredne priprave za prolazak kroz vazmeno trodnevlje prema Uskrsu. Što očekivati od ovog Uskrsa na koji možda ni na misu nećemo moći otići? Ograničeni smo prostorno i tjelesno. Uskraćeni smo svih onih tradicionalnih pashalnih obreda tako bogatih značenjima kojima crkva tisućljećima slavi pobjedu Svjetla nad tamom, života nad grijehom i smrću. Ipak, duh nam nije ograničen. U povijesti crkve i života imamo bezbroj primjera snažnih i velikih duhovnih iskustava i spoznja ljudi koji su tijelom bili zatočeni u malene prostore, ali su duhom doticali beskraje Božje ljubavi. Ništa nas ne može spriječiti u tome da i mi ovog Uskrsa doživimo naše USKRSNO ČUDO!

Stoga, zašto ne započeti s činom POSVETE Bezgriješnom srcu Marijinu našu intenzivniju pripremu za svetkovinu Uskrsa koja uskoro započinjemo vazmenim trodnevljem? Kad sve predamo Mariji, našoj odvjetnici i zagovornici, možemo biti mirni jer znamo „…da onima, koji ljube Boga, Bog sve okreće na dobro!“ (usp. Rim 8, 28)

Više o tome kako nas je Gospa ovdje u Međugorju poučavala o razlozima i načinu posvete svome i Isusovom srcu poslušajte ovdje, u emisiji PUT SRCA koju uređuje i vodi Paula Tomić.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne