PUT SRCA: Mateju Mirković bakina molitva i vjera dovele na pravi put

Emisija Put srca ove jeseni započinje svoju četvrtu sezonu emitiranja svake srijede od 10:15 na Radiopostaji Mir Međugorje.

U prvoj emisiji četvrte sezone urednica i voditeljica Paula Tomić ugostila je Mateju Mirković. Ova dvadesetšestogodišnja apsolventica ukrajinskog jezika i književnosti te Judaistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, dolazi iz jednog malog mjesta blizu Slavonskog Broda.

U emisiji poslušajte kako je jedna aktivna plesačica akrobatskog rock’n’rolla, jedna darkerica, pankerica i buntovnica postala aktivna instruktorica, članica salezijanskog oratorija i molitvene grupe Božja Pobjeda te inspiracija brojnim mladima koji traže duhovni put i odmor u Kristu.

U prvom dijelu emisije Mateja je posvjedočila o tome kako je zahvaljujući utjecaju i molitvama svoje bake uspjela izabrati Božji put u svom životu. Iako je odrasla u tradicionalnoj katoličkoj obitelji njezina vjera se temeljila uglavnom na tome što ju je baka naučila! Svih bakinih savjeta se i sada dobro sjeća, iako su joj tada išli na živce. Tako je npr. kroz srednju školu aktivno trenirala akrobatski rock’n’roll i to je jako voljela, ali nije dobro razumjela stvari koje u tome nisu bile dobre. O tome Mateja kaže: „Baš smo se oskudno i kratko odijevali. I kada bih ja znala doći baki nakon nekog nastupa tako oskudno odjevena, baka bi mi znala reći: ‘Zašto tako gola hodaš? Isus je za tebe umro gol na križu, a ti tako gola hodaš okolo!’ I to su neke riječi koje su se meni usjekle duboko u srce iako ih tada nisam razumjela, dapače, nisam ih niti htjela razumjeti i odbijala sam ih. Danas razumijem kako sve to utječe na čovjekovu dušu.“

U drugom dijelu razgovora Mateja je otkrila kako ju je taj Božji put doveo do aktivnog sudjelovanja u pastoralnom radu s don Damirom Stojićem i njegovim brojnim aktivnostima za mlade, između kojih su i ljetni kampovi za studente. Mateja kaže kako je i sama rasla u pouzdanju i vjeri radeći s mladima. Istaknut će kako ni u njezinom životu ne nedostaju kušnje, ali je sada naučila kome se i kako obratiti za pomoć!

„Svatko tko upozna živoga Boga ima još veću želju za služenjem! Tako je i u meni velika želja da i ovi mladi upoznaju Boga i njegovu prisutnost u svojim životima! Dajte bar jednu priliku Bogu, jer Bog je toliko ogroman, i toliko su velike njegove dubine, da s Bogom apsolutno nikad nije dosadno i tako je zanimljivo raditi na Njegovom polju“, poručuje Mateja.

Paula Tomić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne