USPJEH ZA POVIJEST: Dodig u finalu, Čilić u polufinalu Roland Garrosa

Dodig je Roland Garros u parovima osvojio s Brazilcem Marcelom Melom 2015. godine. Ima i Grand Slam naslov u parovima s Australian Opena (2021.) igrao je i finale Wimbledona (2013.), a Grand Slamove je osvajao i u mješovitim parovima

Čilić je za sada osvojio US Open (2014.) te Roland Garros (2004.) u juniorskom uzrastu. Finala je igrao na Wimbledonu (2017.) i Australian Openu (2018.)

 

Međugorski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek igrat će u finalu parova ovogodišnjeg Roland Garrosa nakon preokreta u polufinalu protiv četvrtih nositelja Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa koje su svladali sa 4:6, 7:6, 7:5.

Dodig je do prilike da osvoji svoj drugi Roland Garros u parovima, prvi put je to učinio s Brazilcem Marcelom Melom 2015. godine, stigao preokretom jer su Španjolac i Argentinac dobili prvi set. Ključnim se potom pokazao “tie-break” drugog seta, u kojem su Ivan i Austin “pomeli” suparnike sa 7:1.

U odlučujućem setu hrvatsko-američki par je propustio dvije meč lopte kod 5-4, ali su odmah u sljedećem gemu napravili novo oduzimanje servisa, što su u 12. gemu pretvorili u veliku pobjedu.

U finalu će Dodig i Krajicek igrati protiv Nizozemca Jeana Rojera i Salvadorca Marcela Arevala.

Dodig ima i Grand Slam naslov u parovima s Australian Opena 2021., igrao je i finale Wimbledona (2013.), a dvaput je ‘zapeo’ u polufinalu US Opena (2013., 2014.).

Marin Čilić za sada je osvojio US Open (2014.) te Roland Garros (2004.) u juniorskom uzrastu. Finala je igrao na Wimbledonu (2017.) i Australian Openu (2018.). Ako uđe i u finale Roland Garrosa, bit će u biranom društvu samo četvorice aktivnih tenisača koji su igrali finala na sva četiri Grand Slam turnira. Za sada su to uspjeli Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Andy Murray.

Ivan Dodig svoje finale igrat će u subotu, a Marin svoje polufinale sutra nakon što svoj meč odigraju Nadal i Zverev, a nakon 17 sati i 30 minuta.

-Od prošle godine Marinova forma je uzlaznoj putanji. Popravio je svoju fizičku spremu i konstantno igra u usponu. Neke turnire koje je izgubio, izgubio je od odličnih tenisača i vrlo tijesno. Sada igra odlično i naravno da se nadamo da može otići do kraja. I on je spreman na to. Očito je da ga godine ne pritišću i ovo sada je čudesno, kazao nam je Marinov otac Zdenko dodajući kako je ”žilavost, volja za treniranjem, ljubav prema tenisu… dovela Marina tu gdje je sada”. U samom teniskom vrhu u kojemu je i njegov kum Ivan

Velimir Begić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne