Biskup Jan Sobilo: Neka nas krunica približi kraju rata i miru među svim narodima

Mons. Jan Sobilo biskup zaporiško – kharkivske biskupije u Ukrajini ove godine nije mogao doći na Mladifest. Ranijih je godina sudjelovao, a na prošlogodišnjem Mladifestu je imao svjedočanstvo, a prikupljao je i krunice za Ukrajinu. Tom njegovom pozivu da daruju krunice odazvali su se brojni hodočasnici. Biskup Sobilo poslao je svoju poruku sudionicima ovogodišnjeg Festivala mladih i zahvalio im jer su darovali svoje krunice za ukrajinski narod.

Krunice za Ukrajinu prikupljat će se i ove godine, a poruku biskupa Sobila, koju je mladima pročitao međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, prenosimo u cijelosti:

Draga djeco naše Nebeske Majke, dragi prijatelji!

Rat mi ne dopušta da budem s vama u ovim milosnim danima u Međugorju. Želim zahvaliti Majci Božjoj što se brine za ukrajinski narod, koji je prošle godine bio obdaren krunicama od naše Majke preko vas mladih koje ste prikupili tijekom prošlogodišnjeg festivala mladih i onda smo ih sve odnijeli u Ukrajinu.

Dragi prijatelji, molim vas da, ako je moguće, nastavite ono što smo započeli prije godinu dana na našem susretu. Neka krunica za Ukrajinu bude zaštita naše domovine i blagoslov za sve narode koji okružuju Ukrajinu. Neka nas krunica približi kraju rata i vremenu mira i sloge među svim narodima.

Molim vas da ne zaboravljate moliti za mir, za završetak rata, za pobjedu Bezgrešnog Srca Marijina u svijetu. Neka vas Gospa, Kraljica mira ispuni mirom i radošću za vrijeme Mladifesta u Međugorju te kasnije u Lisabonu.

Neka cijeli svijet doživi duboko obraćenje. U duhu sam s vama.

Utječite se Gospinoj zaštite i sve će u vašem životu biti dobro.

Na Mladifestu se prikupljaju krunice za Ukrajinu. I ti možeš darovati svoju!

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne