‘Blagoslovljena si, Djevo’ – nova pjesma koju izvode Stijepo Gleđ Markos i Gregorian Cro

‘Blagoslovljena si, Djevo’, jedna je od deset skladbi koja se nalazi na albumu objavljenom u povodu 40. obljetnice ukazanja Kraljice Mira u Međugorju. Skladbu je napisao, kao i ostale na ovom albumu, Franjo Kraljević, a aranžman je napravio Stijepo Gleđ Markos. Ovaj dubrovački tenor pjesmu izvodi sa skupinom Gregorian Cro.

”Iako pjesma još nije objavljena, ja je rado već i otpjevam na nekim nastupima. Sam uz gitaru”, kazao nam je Stijepo Gleđ Markos uoči objavljivanja ove pjesme, koja je od danas dostupna i na našem YouTube kanalu.

”Kad mi netko pošalje pjesmu, uglavnom mi ne legne, ali ova mi je legla kao da sam je ja napisao. Snimio sam je doma, napravio aranžman, ubacio još neke glasove, a onda smo s Gregorian Cro, koji su pjesmu još popunili sa svojim glasovima, povezali Dubrovnik i Hercegovinu. Pjesma mi se jako svidjela”, kazao nam je Stijepo Gleđ Markos.

”Odlična je pjesma. Jednostavna je i to je ono što se traži u glazbi, da imamo jednostavnost i da se to izvede jednostavno i da dopre do srca ljudi. Opisuje majku i njezinu ljepotu, iako tu ljepotu ne možemo dosegnuti koliko god se mi trudili”, kazao nam je Stijepo Gleđ Markos, koji je često dolazio u Međugorju.

”Još kao dijete dovodili su me u Međugorje. Često dolazim u Međugorje. To je naša infuzija. U Međugorju čovjek dobije nagon za ispovijed. Tek kad dođeš u Međugorju vidiš koliko si duhovno pao pa se opet dižeš”, govori nam Markos koji je u ožujku objavio svoj album prvijenac ‘Moja hridino’, na njemu su pjesme koje je publika već čula, a Markos je izdvojio ‘Psalam 18’, ‘Psalam 23’, ‘Dotakni me Isuse’

”Album je izišao, ali zbog korone nisam bio u mogućnosti da proputuje, da imam koji nastup uz molitve. Imam želju posjetiti župe. Nadam se da ću uskoro doći i do Međugorja, da ću imati priliku uživo otpjevati ‘Blagoslovljena si, Djevo’. To mi je sljedeći plan – posvetiti se nastupima uživo. U posljednje vrijeme je bilo live preko interneta, ali to nije to. Ipak je ljepše s ljudima, u crkvi, to je najljepše što može”, zaključio je Stijepo Gleđ Markos, a mi se nadamo da ćete uživati u slušanju ove pjesme kao što je on uživao u snimanju.


 

Blagoslovljena si, Djevo

Ruke svoje stavi iznad nas,
moli za nas i zaštiti nas,
moli za nas i zaštiti nas.

Blagoslovljena si Djevo
naša Majko presveta
ti što cijelome si svijetu
Spasitelja rodila.

Blagoslovljena si Djevo
neba, zemlje Kraljice
moli za nas svoga Sina
da nam mir daruje.

Milost tvoja k nama silazi,
srca svoja darujemo ti,
srca svoja darujemo ti.

Blagoslovljena si Djevo
naša Majko presveta
ti što cijelome si svijetu
Spasitelja rodila.

Blagoslovljena si Djevo
neba, zemlje Kraljice
moli za nas svoga Sina
da nam mir daruje.

Frano Kraljević

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne