Don Mihovil Kurkut predavač na duhovnoj obnovi za bračne parove u Međugorju

Međunarodna duhovna obnova za bračne parove održat će se u Međugorju 22. put, a trajat će od 8. do 11. studenoga 2023. godine. Duhovna obnova počinje 8. studenog u popodnevnim satima registracijom sudionika i večernjim molitvenim programom, a sudjelovat će i na klanjanju, molitvi krunice, svetim misama, molitvi na Brdu ukazanja, a predavač na ovoj duhovnoj obnovi bit će don Mihovil Kurkut.

Don Mihovil Kurkut godinama radi kao odgojitelj djece i mladih; petnaest godina u Italiji, a nakon toga u Žepču i Splitu gdje je ujedno bio i župnik. Direktor  je nakladničke kuće Salesiana kojoj je uže područje interesa odgoj i evangelizacija. Trenutno je voditelj salezijanskog oratorija u Rijeci.

Tema ove duhovne obnove, kao i svih drugih duhovnih obnova ove godine u Međugorju je „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49) „U Gospinoj školi“.


 

Duhovna obnova za svećenike u Međugorju će se održati 26. put, a trajat će od 3. do 7.  srpnja 2023. Predavač na ovoj duhovnoj obnovi bit će fra Miljenko Šteko, predsjednik Unije Manje braće Europe, član Hercegovačke franjevačke provincije i donedavni provincijal koji je pastoralno djelovao i u Međugorju, a sada je na službi gvardijana Međunarodnog zavoda Antonianum u Rimu.

Župljani župe Međugorje osiguravaju besplatan smještaj svim svećenicima tijekom duhovne obnove kao i svih godina do sada, a prošle godine na ovoj duhovnoj obnovi sudjelovali su svećenici iz 27 zemalja.


 

Prva na redu je 28. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje održat će od 14. do 18. ožujka 2023. godine, a na ovoj duhovnoj obnovi predavač će biti međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić.


 

34. Festival mladih u Međugorju ove godine neće biti početkom kolovoza kao do sada, nego ima novi datum krajem srpnja i održat će se od 26. do 30. srpnja 2023.


 

Uz to, kroz cijelu godinu za različite jezične skupine održavaju se seminari posta, molitve i šutnje, a njihovi termini dostupni su OVDJE.


 

U Međugorju smo svi u Marijinoj školi

Nedavno je na temu ovogodišnjih duhovnih obnova u Međugorju ‘Evo majke moje i braće moje!’ (Mt 12, 49) katehezu imao međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, koji je tada kazao kako smo u Međugorju svi u Marijinoj školi.

Kateheza fra Zvonimira Pavičića: ‘Evo majke moje i braće moje!’ (Mt 12, 49)

”Marija nas ovdje na poseban način uči kako postati Isusova prava rodbina, kako postati bliski s njim, ali i sa svima drugima. Tu je euharistija, tu su klanjanja, čašćenje križa, molitva krunice, ispovijed, post, Biblija… Tu su i mnoge međunarodne duhovne obnove te seminari posta, molitve i šutnje. Sve su to duhovni napori koji u nama pročišćavaju razum, osjećaje i pogled kako bismo jasno prepoznali Božju volju i živjeli po njegovoj riječi. Stoga treba ustrajati u tome. Kao što i mi ovdje ustrajemo svakodnevno u tom pozivu, u molitvi. Pridružite se i vi nama i zajedno hodimo na putu spasenja”, kazao je fra Zvonimir Pavičić.

Velimir Begić

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne