FOTO: Biskup Palić krizmao 58 mladih u župi Međugorje

U župi Međugorje sakrament svete potvrde, na svetoj misi u crkvi sv. Jakova danas je primilo 58 krizmanika. Svetu potvrdu podijelio im je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, a u koncelebraciji su još bili apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Aldo Cavalli, međugorski župnik fra Marinko Šakota i drugi svećenici.

U prigodnoj propovijedi mons. Palić naglasio je važnost današnjega događaja za Crkvu, ali i za svakog krizmanika.

“Po molitvi i po mazanju svetim uljem, koje je posvećeno na Veliki četvrtak, Duh Sveti će danas sići na vas. Neće to možda biti onako spektakularno kao na dan Pedesetnice, niti će se vidjeti neki posebni znakovi, ali će se ipak dogoditi djelovanje sakramenta, toga znaka Božje nazočnosti i ljubavi u vašem srcu. Dogodit će se jer vi to želite. Jer želite dati Bogu mogućnost da se nastani u vama, da zahvati vaš život, da po vašem životu i vašem kršćanskom svjedočenju u ovom svijetu budu vidljivi ti darovi Duha”, kazao je mons. Palić pojašnjavajući da ako dopustimo Duhu Božjem da djeluje u nama, onda će darovi Duha Svetoga biti vidljivi i u našem životu.

“Ako dopustimo da nas Duh Božji vodi, a u svakom “Vjerovanju” molimo da vjerujemo u Duha Svetoga, Gospodina i Životvorca, znači onoga koji je princip života Crkve, tada smo na pravom putu, na Kristovom putu. Otvorimo danas svoja srca svi i zamolimo Duha Božjega da nas upravi pravim putem, putem istine, putem svetosti, putem života i putem ljubavi. Jedino ćemo na taj način moći svjedočiti svoju pripadnost Isusu Kristu”, zaključio je mons. Palić.

Nakon propovijedi uslijedilo je dijeljenje sakramenta svete potvrde, a svetu potvrdu primili su 31 krizmanik i 27 krizmanica.

Po završetku svečanog slavlja riječi zahvale uputio je međugorski župnik fra Marinko Šakota, potom su dvije krizmanice darovale cvijeće mons. Paliću i mons. Cavalliju, a zatim je mons. Palić primio i jednu umjetničku sliku koju je naslikao otac jednog krizmanika. Kako je sve to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne