FOTO: Humanitarna akcija ‘Marijinih ruku’ i Osnovne škole Bijakovići

U vremenu došašća, kada Božić iščekujemo radosna srca, svi smo pozvani dati više sebe potrebitima i činiti djela milosrđa. Tako se i ove godine u organizaciji humanitarne udruge ‘Marijine ruke’ i Osnovne škole Bijakovići održala humanitarna akcija u kojoj su mali i veliki školarci pripremili prigodne paketiće, te tako darovali djecu i obitelji koje su u potrebi. Humanitarna akcija održala se danas, 7. prosinca u prostorijama Osnovne škole Bijakovići u jutarnjoj i poslijepodnevnoj smjeni. Djeca su tako donijela svoje darove, a članovi humanitarne udruge ‘Marijine ruke’ su te darove preuzeli, te će ih proslijediti najpotrebnijima, te im tako uljepšati ovogodišnji Božić kojega s nestrpljenjem čekaju.

„I ove godine skupili smo se u Osnovnoj školi Bijakovići na inicijativu samih djelatnika škole kako bi djeca školarci prikupila darove za potrebe naše humanitarne udruge ‘Marijine ruke’. Uspjeli smo prikupiti dosta darova, kako u prvoj, tako i u drugoj smjeni. U tim darovima obično se nalaze čokolade, odjeća, ulje, higijenske potrepštine, slatkiši i slično, pa čak pronađemo i božićne čestitke koje mi proslijedimo toj djeci. Darovi će ići brojnim obiteljima s djecom u krugu Ljubuškog, Čitluka, Međugorja, Mostara i Čapljine. Ima dosta obitelji s malom djecom, tako da ćemo darove rasporediti kako treba, a jedan dio će ići i u Udrugu ‘Majka Krispina’. Tako da će ovi darovi otići u prave ruke. Zahvaljujemo se svoj djeci i roditeljima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji, hvala im u ime ‘Marijinih ruku’ i Bog vas blagoslovio”, kazali su iz humanitarne udruge ‘Marijine ruke’, a na uspješno održanoj humanitarnoj akciji zahvalili su se i djelatnici iz Osnovne škole Bijakovići.

„Kao i svake godine, tako i ove, u vremenu došašća djeca iz Osnovne škole Bijakovići, zajedno sa svojim roditeljima, nastavnicima i učiteljima pripremili su veliki broj paketića za obitelji u potrebi. Vjerujemo da ćemo s ovom humanitarnom akcijom donijeti osmijeh na lica djeci i obiteljima kojima će se proslijediti ovi darovi. Želimo ovim putem zahvaliti djeci, roditeljima i starateljima na sudjelovanju u humanitarnoj akciji koja polako prerasta u jednu lijepu tradiciju. Želimo svima sretan i blagoslovljen Božić”, poručili su iz Osnovne škole Bijakovići.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne