FOTO: Započela devetnica Kraljici Mira na Brdu ukazanja

U subotu, 15. lipnja, započela je devetnica Kraljici Mira na Brdu ukazanja kao zajednička duhovna priprava župljana i hodočasnika ususret skorašnjoj 43. obljetnici početka ukazanja Kraljice Mira u župi Međugorje, a koja će se obilježiti 25. lipnja. Tako će se u idućih devet dana svakoga dana u 16 sati na Brdu ukazanja moliti radosna i žalosna otajstva Gospine krunice. Današnju molitvu krunice prvoga dana devetnice uz veliki broj župljana i hodočasnika predmolio je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić. Molila su se radosna i žalosna otajstva Gospine krunice, a nakon završetka molitve, vjernici su kod Gospina kipa izmolili još i molitvu Zdravo Kraljice, te sedam Očenaša, Zdravo Marija i Slava Ocu na Gospine nakane. Nakon završetka molitve nekoliko riječi o samoj devetnici s nama je podijelio fra Zvonimir Pavičić:

„Danas smo započeli prvi dan devetnice Kraljici Mira na Brdu ukazanja. Svaki dan molimo krunicu u 16 sati. Pozivamo sve župljane i sve vjernike koji mogu da dođu i da se odazovu. Iako je vruće, ipak možemo malo žrtve podnijeti i zahvaliti Gospodinu za sve milosti koje nam daruje u ovom svetom mjestu. U nedjelju započinjemo i devetnicu u crkvi, devetnicu Kraljici Mira, svaki dan molimo krunicu u 18 sati, a zatim slijedi euharistijsko slavlje u 19 sati. Misna slavlja će predslaviti svećenici koji su bili na službi u Međugorju ili koji su još uvijek ovdje na službi, tako da će i župljanima biti drago vidjeti one svećenike koji su nekada djelovali u ovoj župi. Odazovimo se na Gospin poziv i molimo, osobito sada u ove dane kada se pripremamo proslaviti trenutak i dan kada je Gospodin izlio obilnu milost na ovo mjesto”, kazao je fra Zvonimir Pavičić.

Devetnica Kraljici Mira nastavlja se u nedjelju molitvom krunice na Brdu ukazanja u 16 sati kod prve postaje radosnih otajstava. Također, od nedjelje, 16. lipnja pa sve do uočnice Gospinih ukazanja 24. lipnja u 18 sati molit će se krunica i u župnoj crkvi sv. Jakova prije večernje svete mise. U tih devet dana molitvu krunice predmolit će župljani iz Miletine, Vionice, Šurmanaca, Bijakovića i Međugorja, te članovi Majčinog sela, Franjevačkog svjetovnog reda Međugorje, Frame Međugorje, kao i volonteri iz humanitarne udruge Marijine ruke.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne