Fra Eduardo Pineda iz Meksika: Gospine poruke su put koji mlade poziva na obraćenje

Student filozofije, dominikanac iz Meksika, fra Eduardo Pineda, proteklih je dana prvi put boravio u Međugorju iako prati sva događanja u ovom mjestu molitve i mira, kojemu zahvaljuje i svoje redovničko zvanje.

”Ovo mi je prvi put da sam u Međugorju. Želim vidjeti uživo ono što sam gledao samo virtualno. Bio sam na Brdu ukazanja, gdje se moje lice ispunilo suzama i samo sam rekao: Hvala ti Gospe”, kazao je fra Eduardo, pojasnivši i kako je prvi put čuo za Međugorje.

”Darovali su mi jednu knjigu o Gospinim ukazanjima i kada sam vidio da se Gospa ukazuje u Međugorju to me ispunilo radošću, posebno kada sam saznao da Gospa daje poruke, posebno mladima kojima kaže da je zabrinuta za njih. Kada sam to čuo počeo sam odmah plakati i pomislio sam: I ja sam mlad i Gospa je zabirnua i zbog mene. Eto, tako je bilo kada sam prvi put čuo za Međugorje. Od tada je prošlo sedam godina da bih konačno došao ovdje”, kazao je fra Eduardo koji je ukratko opisao i prve dojmove po dolasku u Međugorje.

”Puno radosti, puno mira… I posebno je vidjeti da ljudi iz Međugorja žive Gospine poruke”, priča Eduardo koji čita Gospine poruke, po njima živi, a mladima je pomagao i prije nego je došao u Međugorje.

Godinama radi s mladima koji ne nalaze smisao života pomažući im na temelju Gospinih poruka, uz napomenu kako je ”svoje redovništvo posvetio njima”.

”Blizak sam mladima. Nedostaje dosta poziva, jer mladi nemaju odgovarajuću pratnju. Ima mnogo mladih koji su u depresiji, koji su tužni, koji čak misle i na samoubojstvo… Ne pružamo im dovoljno pažnje i to jako puno ranjava Isusovo srce i srce Gospino. Zbog toga je moje posvećenje bilo upravo s mišlju na mlade u Crkvi. Imao sam priliku raditi s grupama mladih i shvatio sam koliko je potrebno slušati ih, posebice, koliko je potrebno da ih Crkva sluša, svećenici, časne sestre, redovnici… Pastoral s mladima je pomalo zaboravljen u Meksiku, a u Međugorju zahvaljujući Festivalu mladih… Gospine poruke bi mogle biti jedan put koji mlade poziva na obraćenje, jer ih to puni radošću. Slušao sam svjedočanstva mladih koji su dolazili na Festival mladih u Međugorje i rekao sam Gospi: Majko, želim raditi za tebe. Želim biti primjer da jedan redovnik može dobro pratiti mlade. I prihvaćam ih s puno ljubavi, velikim zagrljajem i Gospinim blagoslovom. Vidio sam mir u njihovom pogledu, kada ih zagrlim, a to je za mene bilo nešto što je promijenilo moj poziv”, kazao je fra Eduardo Pineda, a kakve je još lekcije naučio u Međugorje, kada možemo očekivati plodove molitve, koliko mu je i kako dolazak u Međugorje promijenio život, koje milosti je ovdje primio… doznajte iz audizapisa u kojem je cijeli razgovor s fra Eduardom Pinedom, a s kojim je razgovarala Višnja Spajić.

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne