Fra Marinko Šakota nakon krunice na Podbrdu: Papino obraćanje mladima povijesni je trenutak

Nakon jučerašnjeg svečanog otvorenja 31. Međunarodnog molitvenog susreta mladih, koje se ove godine održava pod geslom “Dođite i vidjet ćete” (Iv 1, 39), danas je program nastavljen molitvom krunice na brdu Ukazanja. Međugorski župnik fra Marinko Šakota, zajedno sa župljanima i sudionicima 31. Mladifesta, od šest sati ujutro molio je slavna otajstva krunice kod Gospina kipa. Za naš program podijelio je svoj dojam svečane svete mise od sinoć, koju je predslavio nuncij u BiH,nadbiskup Luigi Pezzuto. Mons. Pezzuto je donio poruku pape Franje upućenu mladima koji sudjeluju na ovogodišnjem 31. Mladifestu.

”To je sigurno povijesni dan, povijesni trenutak, da se papa osobno obratio mladima na Maldifestu! To je nešto što dira srce. I evo iz godine u godinu papa nam govori sve više i sve bliže!”, kazao je fra Marinko Šakota osvrnuvši se na uručenje Papine poruke.

Fra Marinko je još istaknuo da papa Franjo voli Međugorje i da mu je u srcu “zato što mu je mir u svijetu u srcu”. On “osjeća to da se preko Međugorja širi mir u svijetu” kazao je fra Marinko, a cijeli razgovor koji je jutros na Podbrdu zabilježio kolega Andrija šego poslušajte u audiozapisu. Fotografije s Podbrda pogledajte u OVDJE.

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne