Fra Marinko Šakota: Nuncij Pezzuto otvara, a kardinal Puljić zatvara ovogodišnji Mladifest

U Međugorju se od subote 1. do četvrtka 6. kolovoza, pod geslom “Dođite i vidjet ćete” (Iv 1, 39) održava 31. Međunarodni molitveni susret mladih. O ovogodišnjem Mladifestu koji će zbog pandemije koronavirusa biti nešto drugačiji za Radiopostaju Mir Međugorje govorio je fra Marinko Šakota, međugorski župnik. Program će se održavati samo u popodnevnim satima, a kateheze i svjedočanstva bit će od 17 sati. Prije toga emitirat ćemo i specijalnu emisiju svaki dan koju možete pratiti preko naših platformi livestream, youtube, facebook te u programu naše radiopostaje Mir Međugorje.

”Prvoga dana misu svečanog otvorenja Mladifesta u 19 sati predslavit će nuncij u BiH, mons. Luigi Pezzuto, drugu večer provincijal hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko, treću mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije, četvrtu večer mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, a petu večer kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije.

Kataheze će imati naš nadbiskup Henryk Hoser, zatim fra Danko Perutina, fra Ljubo Kurtović i ja”, kazao je fra Marinko Šakota s kojim je razgovarao kolega Andrija Šego, a cijeli razgovor donosimo u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne