Fra Zvonimir Pavičić sudjelovao na međugorskim molitvenim susretima u Engleskoj

Međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić nedavno je boravio u Engleskoj na poziv Međugorskog vijeća za Englesku i Wales, gdje se susreo se s hodočasnicima koji dolaze u Međugorje i koji su iz prve ruke htjeli najnovije informacije iz Međugorja te ugostiti međugorskog župnika.

”Bile su manje skupine ljudi. U Engleskoj nema puno katolika, ali se odazovu na ovakve susrete. Međugorsko vijeće za Englesku i Wales oformilo se početkom ukazanja, govorili su mi kako je bilo prije, nekad je tamo dolazio fra Slavko Barbarić… Ove susrete organiziraju duže od dvadeset godina, u počecima su morali tražiti najveće dvorane u Londonu kako bi svi koji žele mogli biti na tim događajima. Sada su to manji događali po župama, gdje su nas jako lijepo primili”, kazao je fra Zvonimir Pavičić, koji je posjetio nekoliko župa u Londonu, a prva je bila Župa svete Marije u Londonu.

”Program je bio intenzivan od deset sati ujutro do 18 sati, govorio sam o Gospi, o Međugorju, predslavio sam misu, a za vrijeme stanke bila je prilika da se bolje upoznamo. Svi ti susreti za mene su bili obogaćujući, nadam se da su i za njih. Na kraju je bilo klanjanje i blagoslov s Presvetim oltarskim sakramentom. Bilo je lijepo i intenzivno druženje”, kazao je fra Zvonimir koji je posjetio i Gospino svetište Walsingham.

”Nekad je to bilo veliko Gospino svetište, a nakon raskola s Rimom, odnosno katoličkom crkvom cjepkalo se i to svetište u kojem ima anglikanski dio te jedan mali dio kao katoličko svetište i u koji katolici rado dolaze”, pojasnio je fra Zvonimir, a i tu je imao katehezu i slavio svetu misu, molila se krunica, litanije, a bila je i prigoda za svetu ispovijed…

Nakon Cambridgea, prošle godine međugorski župnik posjetio je Oxford, gdje je molitveni program održan u Župi sv. Antuna Padovanskog.

”Prošle godine smo bili u Cambridgeu pa su organizatori šaljivo rekli moraš sad i u Oxford. Najprije smo otišli u mjesto Littlemore. Tu smo obišli kuću u kojoj je boravio John Henry Newman. On je tu boravio četiri godine i razmišljao hoće li prijeći u Katoličku crkvu. Prešao je kasnije iz Anglikanske u Katoličku crkvu i u toj kući se krstio. On je svetac katoličke crkve, bio je i kardinal i utjecajan katolik u cijelom svijetu ne samo u Engleskoj. Tražio je istinu i čitao stare crkvene oce te zaključio kako je istina sadržana u Katoličkoj crkvi. Bili smo i u kapelici u kojoj se on molio. Tu smo se pomolili i nakon toga smo razgledali Oxford i sva ta sveučilišta, a onda otišli u župu sv. Antuna Padovanskog gdje smo imali opet međugorski susret s krunicom, nagovorom, litanijama, misom, klanjanjem…”, kazao je fra Zvonimir Pavičić, ističući kako su dolasci u Međugorje hodočasnicima jako plodonosni.

”Vidio sam dosta onih koji su u Međugorju bili na seminaru posta i molitve, posvjedočili su kako im je taj seminar posta i molitve bio jako plodonosan i da će se javiti i sljedeće godine pa potičem i sve druge hodočasnike da se jave na te seminare, a program za svoje jezike mogu pronaći na našoj web stranici”, kazao je fra Zvonimir, naglašavajući kako međugorski hodočasnici imaju svoje redovite susrete u Engleskoj s programom sličnim kao i u Međugorju, prenose svjedočanstva drugima kada se vrate iz Međugorja, imaju duhovne obnove u Engleskoj…

Cijeli razgovor s fra Zvonimir Pavičićem emitiran danas u Međugorskim minutama Radiopostaje Mir Međugorje poslušajte u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne