Hodočasnici iz Meksika: U Međugorju Gospa pokazuje svoju ljubav čovječanstvu

I u ovo hladno zimsko vrijeme uvijek se može susresti hodočasnike i župljane dok oko župne crkve sv. Jakova, na Brdu ukazanja, na Križevcu, kod Plavog križa, oko kipa Uskrsloga ili na drugim molitvenim mjestima u Međugorju u tišini i sabranosti mole krunicu i pronalaze prijeko potreban mir. Ispred crkve sv. Jakova u Međugorju susreli smo veću grupu hodočasnika koji su u Međugorje došli iz Meksika. Kako su nam kazali, u grupi je 40 hodočasnika, od kojih je većina prvi puta u Međugorju te nisu skrivali oduševljenje mirom kojega su ovdje pronašli. Na njihovom velikom hodočašću Međugorje će im biti jedno od tri molitvena mjesta koja će posjetiti. Nakon hodočašća u Međugorje odlaze u Rim, a potom svoje hodočašće nastavljaju u Svetoj Zemlji. U Međugorje su stigli u pratnji svećenika, a ovdje će biti četiri dana. Hodočastili su na Brdo ukazanja, a svakako im je u planu odlazak i na Križevac, sudjelovanje u večernjem molitvenom programu u crkvi sv. Jakova te pristupanje sakramentu ispovijedi. Nakon molitve u crkvi sv. Jakova s nama su podijelili nekoliko dojmova.

Kada smo odlučili doći ovdje pitala sam se kakvo je to mjesto, a kada su mi rekli o čemu se radi kazala sam da bih željela upravo tamo otići, da bih željela biti bolja osoba, da se želim obratiti…

”Uvijek me privlači sve što je vezano za Gospodina, ali sam prvi put u Međugorju. Prvi put u životu osjećam toliko mira i prvi put u životu me ništa ne brine. Osjećam se ispunjena mirom i srećom i nije mi se to dogodilo ni na jednom drugom hodočašću. Bili smo na Brdu ukazanja i osjećaj je bio prekrasan. Bili smo gore dugo vremena, ali mi je to vrijeme prošlo nekako brzo. Kada smo odlučili doći ovdje pitala sam se kakvo je to mjesto, a kada su mi rekli o čemu se radi kazala sam da bih željela upravo tamo otići, da bih željela biti bolja osoba, da se želim obratiti i nadam se da ću nakon povratka iz Međugorja moći drugima više služiti i pomagati. Vjerujem da ću se opet vratit ovdje”, kazala je Cristina Fiscal, a nekoliko riječi s nama je podijelila i Silvia Miranda iz Ciudad de Méxica.

Gospa koja pokazuje svoju ljubav čovječanstvu – to je Međugorje

”Ovo je prekrasno, išli smo na Brdo ukazanja, i ovo je uistinu jedno posebno i drugačije iskustvo. Hvala Gospodinu što mi je dopustio da to mogu iskusiti. Ovo mi je prvo hodočašće u Međugorje, ali se nadam da ću se vratiti”, kazala je kratko Silvia, a s hodočasnicima iz Meksika u duhovnoj pratnji bio je fra Hector Manuel Rodriguez koji nije skrivao radost što se nakon čak 22 godine ponovno vratio Gospi u Međugorje.

”Ovo je moj drugi dolazak u Međugorje, a jedno veliko iskustvo Međugorja imao sam 2001. godine, dakle prije 22 godine. To je bilo moje prvo hodočašće u Međugorje, a tadašnje iskustvo je bilo takvo da sam pronašao mir kojeg nema na drugim mjestima. Mir koji Gospa daje u srcu onima koji dolaze ovdje s velikom pobožnošću. Ono što bih posebno naglasio u Međugorju jest to da unatoč tome što ponekada nismo ni vjerni ni pobožni, Gospa i dalje ovdje dolazi. Značenje Međugorja za svijet bih opisao da je to Gospa koja pokazuje svoju ljubav čovječanstvu – to je Međugorje”, kazao je fra Hector Manuel Rodriguez.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne