Humanitarna akcija Franjevačkog svjetovnog reda Međugorje

Na četvrtu nedjelju došašća članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz župe Međugorje su nakon jutarnjih svetih misa, u sklopu humanitarne akcije koju svake godine pred Božić organiziraju, dijelili pšenicu i kolače koje su sami napravili i prikupljali priloge za potrebite. Svijeća četvrte nedjelje došašća simbolizira ljubav, tako da su ovom akcijom željeli pružiti ljubav onima koji su u potrebi. Bogu hvala, mnogi župljani i hodočasnici radosno su se odazvali akciji, te je odaziv bio zaista velik, tako da su trećari sve napravljeno podijelili već nakon pučke svete mise. Članovi FSR-a Međugorje će s prikupljenim novcem pružiti pomoć najpotrebnijima da i oni ovaj Božić dočekaju s jednom brigom manje, tako da će naše malo njima donijeti puno!

„I ove godine mi članovi Franjevačkog svjetovnog reda Međugorje napravili smo oko 150 kutija kolača, kao i oko 150 zasijanih pšenica. Već četvrtu godinu zaredom nakon jutarnjih svetih misa smo davali mogućnost župljanima i hodočasnicima da prisustvuju ovoj našoj humanitarnoj akciji, a poslije završetka akcije sav prikupljeni novac ide potrebitima, odnosno pojedincima i obiteljima iz naše župe Međugorje. Ovom akcijom želimo uljepšati dane Božića koji slijede i da se svatko osjeća prihvaćen od strane naših župljana”, kazala je Vesna Ostojić, ministra Franjevačkog svjetovnog reda Međugorje, a nekoliko riječi s nama je podijelio i međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, koji je i duhovni asistent FSR-a Međugorje.

„Franjevački svjetovni red mjesnog bratstva u Međugorju, kao i nekoliko prijašnjih godina, i ove godine je organizirao ovu akciju u kojoj su naši trećari pravili kolače i sijali pšenicu koji se zatim nude vjernicima, a vjernici svojim prilogom pomažu siromašne u župi. Svake godine taj novac proslijedimo obiteljima kojima je baš potrebno, tako da i oni za Božić imaju dovoljno novca da mogu priuštiti barem ono što je osnovno. To je i sama bit humanitarne akcije da darujemo nešto od sebe kao dar drugima i da im osiguramo koliko toliko lijep Božić u tom materijalnom smislu”, kazao je fra Zvonimir Pavičić.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne