Humanitarna akcija Franjevačkog svjetovnog reda Međugorje

Danas, 17. prosinca, na treću nedjelju došašća članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz župe Međugorje organizirali su i ove godine humanitarnu akciju pred Božić u sklopu koje su dijelili pšenice i kolače koje su sami napravili u proteklom razdoblju, te prikupljali priloge koje su vjernici radosna srca ostavljali. Svijeća treće nedjelje došašća simbolizira radost, stoga su članovi OFS-a Međugorje ovom akcijom željeli pružiti radost pred Božić onima koji su u potrebi. Na radost svih, odaziv je bio jako velik, mnogi hodočasnici i župljani rado su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji, tako da će članovi OFS-a Međugorje s prikupljenim novcem pružiti pomoć najpotrebnijima da i oni ovaj Božić dočekaju s jednom brigom manje, jer će naše malo njima donijeti puno.

„Ovo je peta godina naše humanitarne akcije u kojoj se trećari i trećarice trude posijati na vrijeme pšenicu i pripremiti domaće kolače, kao malu zahvalu ljudima koji sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji. Svake godine do sada bila je jako uspješna humanitarna akcija, gdje bi se po završetku akcije 10 do 15 obitelji pomoglo pred Božić i božićne blagdane, te tako uljepšalo ove dane. I ove godine naši trećari su pripremili oko 160 kutija kolača, te oko 200 kutija posijane pšenice. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima onima koji su sudjelovali, jer osobno mislim da Božić nisu blještavilo i svjetla, nego je Božić darivanje od srca gdje pomažemo jedni drugima”, kazala je Vesna Ostojić, ministra Franjevačkog svjetovnog reda Međugorje, a nekoliko riječi s nama je podijelio međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, koji je ujedno i duhovni asistent OFS-a Međugorje.

„Ovo je jedna humanitarna akcija Franjevačkog svjetovnog reda iz Međugorja, budući da je nedjelja Caritasa, oni se uvijek potrude ispeći kolače i posijati pšenicu, te ih podijeliti vjernicima. Vjernici to mogu preuzeti i ostaviti svoj prilog, te tako s tim prilozima mi pomognemo, uglavnom, našim župljanima kojima je potrebna pomoć, a osobito u ovo božićno vrijeme. Također, ovo je nedjelja radosti, nedjelja Gaudete („Radujte se”), a najbolje u svome životu možemo biti ispunjeni i radosni onda kada pomažemo drugima”, kazao je fra Zvonimir Pavičić.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne