I Međugorje ujedinjeno u molitvi krunice s papom Franjom

Marijanska svetišta u svijetu, povezana s papom Franjom iz Lurdske spilje u Vatikanskim vrtovima, danas su upravili Mariji, Djevici i Majci, molitvu za završetak pandemije koronavirusa. Povezana s Papom u molitvi videovezom bila je i župa Međugorje.

I Međugorje ujedinjeno u molitvi krunice s papom Franjom

„Ustrajni i složni u molitvi, zajedno s Marijom“ (usp Dj 1, 14), bila je tema molitve krunice koju je danas papa Franjo predvodio iz Lurdske spilje u Vatikanskim vrtovima, povezanima s više marijanskih svetišta u cijelom svijetu. Sveti je Otac stavio pred Mariju brojne brige i boli čovječanstva, koje je otežala pandemija koronavirusa.

I Međugorje ujedinjeno u molitvi krunice s papom Franjom

Ovaj izvanredni događaj, u izravnom prijenosu putem mondovizije, organiziralo je Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije, u svrhu zaziva pomoći pred pandemijom koja je do sada u svijetu odnijela više od 360.000 života. Uz Međugorje, s Vatikanskim se vrtovima povezalo više svetišta iz svijeta, među kojima – navedimo samo neke – Lourdes, Fatima, San Giovanni Rotondo, Pompei, Częstochowa, svetište Bezgrješnoga začeća u Washingtonu; s afričkoga kontinenta svetište u Nigeriji, u Obali Bjelokosti, iz Latinske Amerike svetište Naše Gospe od Guadalupe u Meksiku, Chiquinquira u Kolumbiji, te Luján i Milagro u Argentini.

U molitvi su sudjelovati osobe koje je pandemija izravno dotaknula. Bio je tu jedan liječnik i jedna medicinska sestra, kao predstavnici zdravstvenoga osoblja koje je u bolnicama na prvoj crti u borbi protiv virusa; zatim jedna osoba koja je preboljela bolest Covid-19 i ozdravila te jedna koja je izgubila člana obitelji, kao predstavnici svih koje je virus dotaknuo na poseban način; bio je tu i jedan svećenik, bolnički kapelan, te jedna časna sestra, medicinska sestra, u ime svih svećenika i posvećenih osoba koje su uz one koji trpe zbog te bolesti; ljekarnik i novinarka predstavljali su sve osobe koje su i u vrijeme pandemije nastavile raditi služeći drugima; jedan volonter, pripadnik Civilne zaštite, s obitelji, bio je tu u ime svih koji su se nesebično zauzeli u toj zdravstvenoj krizi, te u ime cijeloga svijeta volonterstva; a sudjelovala je i jedna mlada obitelj kojoj se, upravo u ovom razdoblju, rodilo dijete, znak nade i pobjede života nad smrću, objavljeno je u najavi ovog događaja na stranicama Vatican Newsa.

I Međugorje ujedinjeno u molitvi krunice s papom Franjom

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne