Kardinal Daniel Sturla, nadbiskup Montevidea i primas Urugvaja, susreo se s fra Zvonimirom Pavičićem

Drugi dan boravka u Urugvaju započeo je susretom međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića s 14 svećenika iz različitih župa u Montevideu, među kojima je bio i biskup u miru. Samo ih je troje bilo u Međugorju. Govorio im je o povijesti Međugorja, ukazanjima, franjevcima, pastoralu u župi, službenom stavu Crkve, statistici. Nazočni svećenici postavljali su mu mnoga pitanja i zahvaljivali na posjetu. Na kraju im je fra Zvonimir uručio malene darove koje je za ovu prigodu donio iz Međugorja.

U poslijepodnevnim satima međugorski župnik susreo se s kardinalom Danielom Fernandom Sturlom, nadbiskupom Montevidea i primasom Urugvaja, koji je bio vrlo otvoren i zainteresiran za ono što mu je fra Zvonimir podijelio. U susretu koji je trajao sat vremena i protekao u ozračju druženja i radosti, razgovaralo se o razlozima posjeta Urugvaju i službenom stavu koji Crkva ima o Međugorju.

Biskup Daniel Sturla bio je jako impresioniran što se večernji molitveni program u Međugorju prevodi svaki dan u godini na devet jezika istovremeno, i kada mu je fra Zvonimir govorio o statistikama i broju svećenika koji odlaze u Međugorje te o Festivalu mladih koji se održava svake godine uz nazočnost stotina svećenika. Na sastanku su bili i koordinatori Zaklade Međugorski centar. Na kraju je fra Zvonimir darovao kardinalu knjigu fra Slavka Barbarića.

Tijekom svog posjeta Urugvaju fra Zvonimir je dao intervjue za katoličke medije, za Radio María Uruguay i za Radio Oriental, radio postaju nadbiskupije Montevideo.

Govorio je o obraćenjima u Međugorju, duhovnim ozdravljenjima, stavu Crkve, povijesti Međugorja i ukazanja, broju hodočasnika koji dolaze svake godine i kako je rekao ”traže Boga”.

Molitveni susret poslijepodne drugog dana u Urugvaju održan je u župi Gospe Lurdske, u Malvíni, četvrti u gradu Montevideu, gdje je župnik, otac Antonio Bonzani, pozdravio oko 300 vjernika koji su došli čuti Gospina poruka. Program je bio isti kao i prethodni dan, a sastojao se od molitve krunice, gdje je fra Zvonimir pjevao litanije i Salve Regina na kraju krunice.

Potom je slavljena sveta koju je predvodio pater Marcelo Marciano, a propovijedao je fra Zvonimir Pavičić, koji je nakon mise održao i katehezu.

Po dolasku u Montevideo fra Zvonimira je dočekao pater Marcelo Marciano, koji je svjedočio na ovogodišnjem Mladifestu, a fra Zvonimir se susreo i s članovima zaklade Međugorski centar, a uz slavljenje svete mise fra Zvonimir je držao katehezu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne