Medjugorje IT kongres – ITM od 7. do 10. ožujka 2024.

Međugorje se od 1981. godine do danas razvilo u svjetski poznato mjesto molitve i duhovnosti. Želeći podijeliti ovo iskustvo s drugima, organizirali smo Medjugorje IT konferenciju (ITM) koja pruža priliku za duhovni rast i upoznavanje sa ljudima iz IT sektora. U IT sektoru koju često pokreću komercijalne aplikacije i mainstream projekti rijetko se mogu pronaći sadržaji koji su u skladu s dubokim duhovnim interesima softverskih inženjera.

Papa Franjo nas potiče na korištenje tehnike u širenju evangelizacije kada kaže: „Potrebno je da se poslanje Crkve prilagodi vremenu i da koristi suvremena sredstva koja nam tehnika stavlja na raspolaganje. Radi se o ulaženju na suvremena područja naviještanja milosrđa i Božje dobrote. Trebamo se služiti tim sredstvima, osobito internetom, a da ne postanemo sluge tih sredstava. Moramo izbjegavati da postanemo taoci mreže i umjesto toga loviti ribe, to jest privlačiti duše Gospodinu“.

Potaknuti Papinim riječima ovim putem pozivamo na konferenciju softverske inženjere i tehnološke profesionalce koji žele svoje vještine, sposobnosti i stručnost primijeniti u projektima povezanim s prožimanjem tehnološkog svijeta i duhovnosti te širenju evangelizacije. „Koliko god situacija bila teška, ponekad se doista čini da nema mjesta za evanđeosku poruku, ne smijemo odustati od provođenja onoga što je bitno u našem kršćanskom životu, a to je evangelizacija“, kaže papa Franjo.

Ciljevi ovog projekta su prožeti međugorskom duhovnošću:

1.Duhovnost Međugorja kao globalni fenomen još više unijeti u živote pojedinaca.

2.Pozabaviti se pitanjima kako živjeti kao vjernici u digitalnom svijetu i pritom ne izgubiti vlastiti kršćanski identitet.

3.Premošćivanje tehnologije i duhovnosti: uključivanje u dinamične rasprave i stvaranje veza između pojedinaca koji dijele ljubav prema katoličkoj vjeri i tehnologiji, s ciljem istraživanja novih granica i suradnje.

Pozivamo vas da se prijavite na našu konferenciju putem sljedećeg linka https://mediamirmedjugorje.com/conference. Broj mjesta je ograničen, stoga vas potičemo da se prijavite ranije i rezervirate svoje mjesto na ovom digitalno-duhovnom hodočašću koje počinje 7. a završava 10. ožujka 2024. u Međugorju.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne