Međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić u Irskoj držao duhovnu obnovu i susreo se s hodočasnicima

Ovih dana međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić bio je u posjeti Irskoj, zemlji iz koje svake godine Međugorje posjećuje tisuće hodočasnika. Razlog njegovog posjeta je bila, sada već tradicionalna duhovna obnova za irske hodočasnike koju je i ove godine organiziralo Međugorsko vijeće za Irsku (Medjugorje council of Ireland).

Duhovna obnova se odvijala u Knocku, nacionalnom euharistijskom i marijanskom svetištu Irske, od 27. do 29. listopada. Fra Zvonimir se u Knocku susreo s mnogim organizatorima hodočašća, svećenicima i međugorskim hodočasnicima. Držao je kateheze, slavio euharistiju i molio sa svima njima. Hodočasnici su, pored molitvenog dijela, mogli čuti razna svjedočanstva o plodovima Međugorja u Irskoj. Fra Zvonimir se u Knocku susreo i s rektorom svetišta vlč. Richardom Gibbonsom.

Nakon duhovne obnove fra Zvonimir je posjetio i mjesto molitve u podnožju irskog ‘svetog brda’ Croagh Patricka. Na tom brdu je sveti Patrick, zaštitnik Irske, proveo 40 dana i 40 noći  moleći i posteći prije nego je počeo propovijedati Irskom i pokrštavati je. U podnožju Croagh Patricka  međugorski hodočasnik Jim Browne je izgradio molitveno mjesto s kipom Kraljice mira iz Međugorja.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne