Molitveni program u Međugorju kroz Vazmeno trodnevlje i na Uskrs

U nedjelju, 31. ožujka je Uskrs. Svete mise u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati. U područnim crkvama u 10 sati. Nema đačke mise u župnoj crkvi.

Na Veliki četvrtak 28. ožujka ujutro nema mise ni ispovijedi. Krunica je u 17 sati, sveta misa u 18 sati.

Na Veliki petak – 29. ožujka ujutro u crkvi nema nikakvih obreda. Križni put za župljane i hrvatske hodočasnike na Križevcu je u 11 sati. Krunica je u 16 sati, a obredi Velikog petka u 17 sati. Veliki petak je dan strogog posta i nemrsa. Na Veliki petak se kod obreda čašćenja križa prikupljaju milodari za Svetu zemlju.

Na Veliku subotu – 30. ožujka krunica počinje u 20 sati, a vazmeno bdijenje u 21 sat.

Mogućnost za ispovijed u Velikom tjednu: Od ponedjeljka do srijede prije jutarnje mise, te od 10 do 12 sati. Svakim danom od 16 sati. Na velike dane svi svećenici sudjeluju u večernjem molitvenom programu, zato kad počne sveta misa ili obredi nema više ispovijedanja. Stoga iz međugorskog župnog ureda mole vjernike da se, ako je moguće, ispovjede prije Vazmenog trodnevlja.

Na Uskrs, nakon jutarnjih misa održat će se uskrsna tombola. Sav prihod ide u humanitarne svrhe. Akciju su organizirali framaši i trećari koji su tijekom korizme prikupljali vaše darove i priloge.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne