Nadbiskup Aldo Cavalli i fra Danko Perutina o odjecima Međugorja u svijetu

Fra Danko Perutina, predsjednik uprave Informativnog centra Mir Međugorje, nedavno je sa suradnicima bio u SAD-u. Sudjelovali su na dvojezičnom kongresu ”Marija, Kraljica Mira”. Tom prilikom ustrojen je novi Informativni centar Mir za englesko govorno područje.

Međugorska poruka mira širi se na sve strane svijeta pa i hodočasnici s američkog kontinenta žele biti povezani i upoznati s događanjima u ovome mjestu.

”U svijetu trenutno postoje tri službeno otvorena centra koje su osnovali Informativni centar Mir Međugorje i međugorski župnik ured, to je centar za njemačko govorno područje, za Njemačku, Austriju, Švicarsku… Prije 12 godina osnovan je i centar za španjolsko govorno područje koji pokriva čak 22 države i ovaj treći centar za englesko govorno područje osnovan je 25. lipnja ove godine. Na ovom zadnjem susretu bili su direktori svih ovih centara.

Moji su dojmovi da su ljudi, ne samo u Americi, nego svugdje žedni Boga. Svaki čovjek pa čak i ateisti su žedni i gladni smisla života. Svaki čovjek želi biti sretan. Nama katolicima je lakše, a nebo nam ga je darovalo da preko Gospinih ukazanja možemo brže prići Gospodinu. Zaključak svih hodočasnika je da im je u bolje, da se osjećaju drugačije, da donesu odluke za promjenu u nastavku života. Iz Međugorja nitko nije otišao nepromijenjen”, kazao je fra Danko Perutina, a s njim je u programu Radiopostaje Mir Međugorje gostovao i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli.

Dragan Soldo, fra Danko Perutina, nadbiskup Aldo Cavalli i Marija Dugandžić FOTO: Mateo Ivanković

”Cijela objava je temeljena na dvije važne stvari: na jednoj strani Bog, a na drugoj ljudsko biće. Između boga i ljudskog bića Bog je postavio neke posebne osobe koje prenose Boga ljudskim bićima i ljudska bića Bogu. Evangelizacija znači da je između Boga i svih ljudskih bića Evanđelje i Gospodin Isus. On je taj Bog mira između Boga i ljudskih bića i obrnuto. Nova evangelizacija znači da se ja u Gospodinu Isusu stavljam između Boga i ljudskih bića. Nosim Evanđelje ljudskim bićima, a ljudska bića nosim Evanđelju i Bogu. Samo tako mogu raditi i sudjelovati u evangelizaciji na način da sam duboko ukorijenjen u Gospodinu Isusu i u današnjem svijetu. Ako svatko od nas to ostvari, evangelizira. Središte Međugorja je Gospodin Isus i Marija koja te prati do Isusa. Stotine tisuća ljudi koje iz cijeloga svijeta dolaze ovdje ispunjaju se Gospodinom Isusom. Kada se vrate svojim kućama, vraćaju se prepuni Isusa, prepuni Evanđelja… Žive kao svi ostali, ali budući da su kršćani donose svijetu Evanđelje. U tome Međugorje ima veliku zadaću, ima veliko poslanje na način da se osobe koje tu borave tri, četiri ili pet dana da se ispune Isusovom milošću i da se vrate u svoja okruženja, a to su okruženja u kojima svi živimo, ali da se u ta okruženja vrate kao istinski kršćani”, kazao je nadbiskup Cavalli, a što je još rekao o Međugorju, nazvavši ga ”mjestom milosti”, poslušajte u audiozapisu intervjua koji je za Radiopostaju Mir Međugorje Dragan Soldo vodio s njim i fra Dankom Perutinom, a prevodila je Marija Dugandžić.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne